Advert
as

Bingöl'deki Çapakçur Köprüsü Trafiğe Kapatıldı

Bingöl'deki Çapakçur Köprüsü Trafiğe Kapatıldı

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yeniden yapılması planlanan Çapakçur Köprüsü trafiğe kapatıldı.

Kentin iki yakasını birleştiren, şehrin trafik akışının en önemli geçiş noktası olan ve ihalesi yapılan Çapakçur köprüsü, yıkılıp yeniden yapılması için trafiğe kapatıldı.

 

Trafik komisyonunca alınan yeni kararla, Çapakçur köprüsü Viyadük yapım çalışmaları boyunca trafiğe kapatılacak olan yoldaki transit trafiğin yeni yapılan Genç Kavşağı üzerinden Havalimanı-Genç yoluna yönlendirilmesi; yerel trafik için Şişmantürk Kavşağındaki alt geçidin kullanılarak, Belediye’ye ait imar yolu olan Cumhuriyet Caddesi üzerinden şehir merkezine yönlendirilmesi suretiyle trafiğin akışı sağlanacağı, acil geçişler için (İtfaiye, Ambulans vb.) DSİ içme suyu geçişlerinin bulunduğu Çapakçur deresi üzerinde bulunan Devlet Su İşlerine ait kamulaştırma koridoru üzerinde hazırlanan servis yolundan ulaşım verileceği belirtildi.

 

 

Yapım işini üstlenen firmanın mühendisi Emrah sevinç, yeni köprünün en kısa zamanda tamamlanıp, hizmete sokulacağını söyledi. Sevinç, “Yapım ihalesini alan firmanın mühendisiyim, bu köprü için görevlendirildik. Bugün itibarıyla yıkıma başlayacağız. Orta ayakları yapıp daha sonrada köşe ayaklarımızı yapacağız. Bu süre inşallah kış sezonuna bir sorun bir sıkıntı çıkmazsa kış sezonunda bitirmeyi düşünüyoruz. Toplamda 14 tane orta ayak 2 tane köşe ayaktan olmak üzere 16 ayaktan oluşuyor. Bu ayaklar kendi arasında 2 ayak, Çekderevasyon’dan oluşacak.  Bu ayaklarında alt radye temellerimiz var 33 metre uzunluğunda, 13 metre genişliğinde ve 2 metre yüksekliğinde. 2 köprü arasında 50 santim açıklık olacak şekilde yapacağız. Bu köprü merkeze giren tek köprü olduğu için elimizden geldikçe en erken vakitte bitirmeyi düşünüyoruz.  Normalde 20 ekip gerekiyorsa biz bu ekipleri 40 yaparak, 40 gerekiyorsa 80 ekip yaparak,  2 katına çıkararak, geceli gündüzlü çift vardiya şeklinde yapıp bitirmeyi düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum