Advert
as

Yüzenada’yla Edebiyat Rüzgârı Esti

Yüzenada’yla Edebiyat Rüzgârı Esti

Bingöl Üniversitesi’nin kuruluşunun 10. yılı etkinlikleri kapsamında 16-17 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenen ‘Yüzenada Edebiyat Günleri’ ile iki gün boyunca şehrimizde adeta bir sanat rüzgârı esti.

10. yılını dolduran Bingöl Üniversitesi, 10. yaşını çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Kutlamalar çerçevesindeki en önemli etkinliklerinden biri olan Yüzenada Edebiyat Günleri, iki güne uzayan etkinliklerle Bingöl’e edebiyat ziyafeti sundu.

 

İlk gününde Bingöl Üniversitesi Enstitüler Konferans Salonunda düzenlenen ‘Ali Haydar Haksal ve Yedi İklim’ isimli paneli ile başlayan oturumun başkanlığını Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftci yaptı. Açılış konuşmasında Ali Haydar Haksal’ın çok ayrıcalıklı bir insan, şair ve yazar olduğunu belirten Prof. Dr. Çiftci, Haksal’dan bahsederken, kendisini Bingöl’ün yetiştirdiği önemli değerlerinden biri olarak tanımladı.

 

Oturum Başkanı Prof. Dr. Çiftci, yaptığı konuşmanın ardından sözü ilk panelist olan Prof. Dr. Mehmet Törenek’e verdi. Prof. Dr. Törenek, ‘Edebiyat Dergiciliği ve Yedi İklim Bu Alandaki Yeri’ konulu sunumunu yaptı. Panelin ikinci konuşmacısı Osman Bayraktar, ‘Yedi İklim Dergisi’nin Serüveni ve Ali Haydar Haksal’ın Rolü’ isimli sunumu gerçekleştirdi.

 

Bayraktar’ın ardından Prof. Dr. Erdoğan Erbay sunumunu yaptı. ‘Ali Haydar Haksal’ın Öykü Ağacı Adlı Eseri ve Yazarlığı’ konulu sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Erbay, Haksal’ın hayranı olduğunu dile getirdi. Haksal’ın Türk edebiyatı için çok önemli bir isim olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Erbay, böyle bir programın katılımcısı olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

 

Panelin son konuşmacısı Nurettin Durman ise ‘Yedi İklim Dergisi’nin Tutumu ve Şiir Editörlüğü’ isimli sunumundan önce okuduğu şiir ile salonu dolduran konuklara duygulu anlar yaşattı.

 

Panelin ikinci günü ise üç farklı etkinlikle devam etti. Etkinliklerin ikinci günü olan Cuma günü, Enstitüler Konferans Salonunda Ali Haydar Haksal’ın konuşmacı olduğu ‘Doğu Medeniyeti’nin Batı’ya Etkisi’ isimli konferansla başladı. Saat 10.00’da başlayan konferansa Bingöl Üniversitesi Rektörü, Rektör Yardımcıları, öğrenciler ve çok sayıda edebiyat sevdalısı katıldı.

 

Günün ikinci programı olan ‘Günümüz Türkiye Şiiri’ isimli panel de yine Enstitüler Konferans Salonunda gerçekleşti. Konferansın konuşmacıları, Hüseyin Akın, Metin Kaygalak, İdris Ekinci, İsmail Söylemez ve Mehmet Özger gibi edebiyatçılardan oluştu.

 

 

Günün son programı ise günün geceye evrildiği saatlerde Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. ‘Şiir Dinletisi Gecesi’nde Nurettin Durman, Hüseyin Akın, Metin Kaygalak, İdris Ekinci, İsmail Söylemez, Mehmet Özger, Ömer Berdibek, Eyüp Akyüz, Hasan Fahri Tan, Gökhan Serter ve Mehmet Tepe gibi güçlü isimler, okudukları şiirlerle geceye renk kattılar.

 

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum