Advert
as

Velilere “Aile İçi İletişimin Temel Unsurları” Semineri

Velilere “Aile İçi İletişimin Temel Unsurları” Semineri

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, öğrenci velilerine “Aile İçi İletişimin Temel Unsurları” hakkında seminer verildi.

 

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi personelleri tarafından ilçemiz Arakonak ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrenci velilerine “Aile İçi İletişimin Temel Unsurları” konulu seminer düzenledi.

 

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görev yapan Sosyal Çalışmacı Edip İpek,  Aile ve Tüketici Ekonomisti Zehra Çelik ve İller Bankası Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğünde görevli Psikolog Perihan Küçüköner tarafından Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında ilk önce Solhan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu velilerine “Aile İçi İletişimin Temel Unsurları” konulu seminer verildi.

 

Seminerde “İletişim, iletişimde sözler kadar iletişimsizlik, eşinizle aranızdaki yakınlık, can kulağıyla dinlemek, çatışmaları önleyen formül, ben dili, iletişim engelleri ” vb. konulara değinildi. Seminer sonunda velilerden gelen sorular açık ve anlaşılır bir şekilde cevaplandırıldı.

 

Bir sonraki program ise Arakonak Beldesindeki İMKB Arakonak Ortaokulu velilerine verildi. Camide bir araya gelen bayanlara, “Aile İçi İletişimin Temel Unsurları” konulu seminer verildi.

 

 

Programın yapılmasında katkısı olan Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan’a teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, kısa bir konuşma yaptı. Yanılmaz,” Bireyler olarak ailemizin kıymetini bilmeliyiz. Şimdiki evlatların baba ve anne ile iletişimi çok zayıf, eve gidince uzanıp saatlerce televizyon izliyoruz. Aile iletişimi bu yüzden çok zayıf kalıyor. Bireyler olarak televizyon ile çok zaman geçiriyoruz. Onun yanında internetle çok vakit geçirdiğimiz için sohbete zaman kalmıyor. Ailemizle nitelikli zaman geçirmeliyiz. ”dedi. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum