Advert
as

Ezan Okuma Yarışmasında, Aras Üçüncü Oldu

 Ezan Okuma Yarışmasında, Aras Üçüncü Oldu

Bingöl’de İmam Hatip Ortaokulları arası "Kur’an-ı Kerim ve Ezan Okuma Yarışması" düzenlendi.


Bingöl Merkez İmam Hatip Ortaokulu koordinesinde ‘"Yıldız Sada Erkekler Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması ve Yıldız Bilâller Güzel Ezan Okuma Yarışması" düzenlendi. Güzel ezan okuma yarışmasında Solhan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hasan Hüseyin Aras üçüncü oldu.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışma, Merkez Hacılar Camii'nde yapıldı.

Programa, Milli Eğitim Müdür Vekili Orhan Buğrahan, Şube Müdürü Mehmet Arslan, okul müdürleri, öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Jüri üyeliklerini Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin yaptığı yarışmada, güzel sesleriyle jüri üyelerini seçim yapmakta zorda bırakan öğrenciler, Kur’an-ı Kerim’den okudukları surelerle manevi bir iklim oluşturdu.

Yarışmanın ezan kategorisinde 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Harun Deveci birinci, Bingöl Merkez İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Engis Beki ikinci, Solhan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hasan Hüseyin Aras ise üçüncü oldu.

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma kategorisinde ise Bingöl Merkez İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ebubekir Yararlı birinci, Karlıova Şehit Hacı Alan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi ikinci, 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Akif Temizkan üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Milli Eğitim Müdür Vekili Orhan Buğrahan ve Şube Müdürü Mehmet Arslan’ın elinden aldı.

Buğrahan, yarışmanın ardından yaptığı konuşmada, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik eden Buğrahan, Kur’an-ı Kerim’i okumanın ve hayata tatbik etmenin çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum