Advert
as

15 Temmuz Şehitleri Anısına Hatıra Ormanı

15 Temmuz Şehitleri Anısına Hatıra Ormanı

Kaymakam Okumuş ve Belediye Başkanı Yıldız, Bingöl Kuruca Köyü mevkiinde oluşturulan ’15 Temmuz Şehitler Hatıra Ormanı’ fidan dikme törenine katıldı.


Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin yaşatılması amacıyla Bingöl'ün Kuruca Köyü mevkiinde 60 dekarlık alanda oluşturulan “15 Temmuz Şehitler Hatıra Ormanı”na Solhan’dan katılan Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ve Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu birer fidan dikti.

 

Törende yaptığı konuşmasında şehitlerin unutulmaması amacıyla ormanlar oluşturduklarını dile getiren Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat: “Bölge müdürlüğü olarak bize bağlı 8 ilimizde 15 Temmuz Şehitler Ormanı'nı oluşturduk. Bugün de Bingöl'de 60 dekar alanda 520 fidan dikiyoruz. Burayı ziyaret edecek olan insanlar, hem 15 Temmuz'u hem de şehitlerimizi hatırlayacak” dedi.

 

15 Temmuz darbe girişiminin milletin tarihinde çok önemli yer tuttuğunu belirten Vali Yavuz Selim Köşger: “Milletimiz, bu topraklarda çok bedeller ödedi. 15 Temmuz bu milletin topyekun bir şekilde, millete karşı yönetilmiş bir ihanete başkaldırışının ve yiğitçe duruşun sembolik ifadesidir. 15 Temmuz'da üniforması olmayan, asker olmayan, resmi görevi olmayan elinde silahı olmayan bir millet, bir ihanete karşı belki de bütün hasım güçlerin organize ettiği ihanete karşı çıplak bedenlerini, gövdelerini siper ettiği, tankların, topların karşısına elleriyle, yürekleriyle çıktığı bir hadisedir. Belki de dünya tarihinde hiç eşi benzeri olmayan bu hadisenin unutulmaması gerekir” dedi.

 

 

Konuşmaların ardından Vali Köşger, şehit yakınları ve davetliler ile birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum