Advert
as

Buhara Vakfı’dan Kermes

Buhara Vakfı’dan Kermes

Bingöl Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı, Solhan Aile Sağlığı Merkezi önünde öğrenciler yararına kermes düzenledi.


Bingöl Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından Yeni Mahalle Erbakan Caddesi Solhan Aile Sağlığı Merkezi önünde kurulan çadırda gerçekleştirilen kermes faaliyetinin açılışına, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Solhan İlçe Müftüsü Ali İkiz, Bingöl Buhara Vakfı Başkanı Cengiz Değişgeç, AK Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu ve davetliler katıldı.

Kermesin hayırlı olması ve hayırlı hizmetlere vesile olması duası ile açılış yapıldı. Davetliler ile vatandaşların katıldığı kermesin açılışında vakıf hizmetleriyle ilgili de bilgi veren Buhara Vakfı Başkanı Cengiz Değişgeç, Solhan’da ilk kermeslerini 2014 yılında düzenlediklerini ve kermes gelirlerini öğrenciler yararına düzenleyip gelirlerini öğrenci yetiştirmek için kullandıklarını belirtti.

Daha sonra Solhan’daki faaliyet ağının daha aktif ve yaygın olduğuna dikkat çeken Değişgeç: “Burada sadece kermes değil, farklı sosyal ve kültürel alanlarla ilgili etkinlikler de düzenlemekteyiz. Solhan’da faaliyetlerimizi sürdürmek için bir merkez oluşturduk. İlçedeki faaliyetlerimizi bu vesileyle yürütmekteyiz. Burada ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilere yönelik sosyal ve kültürel çalışmalar yapacağız. Bu yılki kermes gelirlerini de öğrencilerimiz yararına, onların eğitim hizmetlerinde kullanacağız. Bu hizmetler kazanç için değil, Allah rızası için, özellikle gençliğimizin ve toplumumuzun uhrevi hayatı için gerçekleştirilmektedir. Burada maddi manevi katkı sunan herkes, mutlak surette sevaptan pay alır. Cenab-ı Hak, kendi rızası için yapılan her işte kullarını mükafatlandırır. Kermesimize katılan, destek sunan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim cümlemizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ve katılımcılar, kermesin hayırlı olmasını ve gelirlerin de hayırlar getirmesini dilediler.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum