Advert
as

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun Sınavları Başladı

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun Sınavları Başladı

Bingöl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ’nun üç bölümüne 2017-2018 akademik yılında ilk kez alınacak öğrenciler için “özel yetenek sınavları” başladı.


Bingöl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 2017-2018 akademik yılında ilk kez alınacak öğrenciler için “özel yetenek sınavları” başladı. 1-8 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılan sınavlar, üniversitenin kapalı spor salonunda gerçekleştiriliyor.

 

260 kişilik kontenjan için, 2 bin 260 kişi ter dökecek

 

BESYO’ya girebilmek için sekiz gün sürecek özel yetenek sınavlarında 260 kişilik kontenjan için, 2 bin 260 kişi başvurdu. Sınavın ilk iki gününde kız adaylar, son altı gününde erkek adaylar başarılı olmak için sınavda ter dökecek. Yapılan sınavlarda başarılı olan 260 kişi yüksekokula girmeye hak kazanacak. Sınavlarda toplam 420 kız öğrenci, bin 840 erkek öğrenci yarışacak. Sabah saatlerinde başlayan sınavlar, akşam saat 22:00 gibi sona eriyor. 23 kişilik sınav komisyonu, İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları ile üniversitemiz BESYO öğretim elemanlarından oluşuyor. Sınav komisyon başkanlığını üniversitemiz rektör yardımcısı Prof. Dr. Hakan Olgun yürütüyor.

 

Bünyesinde; ‘Antrenörlük Eğitimi’, ‘Spor Yöneticiliği Bölümü’, ‘Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği’ bölümleri bulunan BESYO’nun, 2017—2018 akademik yılında ‘Antrenörlük Eğitimi Bölümü’ne 50’si normal öğretim, 50’si ikinci öğretim olmak üzere 100 öğrenci, ‘Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’ne 60 öğrenci, Spor Yöneticiliği Bölümü’ne 50’si normal öğretim, 50’si de ikinci öğretim olmak üzere 100 öğrenci alınacak. Böylece eğitime başladığı ilk yılında BESYO’nun üç bölümüne 260 öğrenci alınmış olacak.

 

 “BESYO, ilimize büyük katkılar sağlayacak”

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdullah Taşkesen, üniversitemiz bünyesinde böyle bir yüksekokulun açılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, “BESYO, öncellikle ilimize, genelde de bölgemize ve ülkemize spotif, kültürel ve tanıtım anlamında büyük katkılar sağlayacaktır.  Önümüzdeki süreçte BESYO bünyesinde iki bölüm daha açacağız. Bunun için gerekli öğretim elamanları bulundu. Şehrimize gelen öğrencilerimizi ve ailelerini iyi ağırlamamız gerekiyor. Buraya gelen her öğrenci ve öğrenci velisi bir kültür elçisidir.” dedi. Doç. Dr. Taşkesen,“özellikle sınav öncesi ve sınav döneminde katkı sağlayan İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarına teşekkür ederek şunları söyledi: “BESYO’nun bugüne gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, biz bu yüksekokulu çok önemsiyoruz. Burada iyi sporcular yetişecektir. İyi sporcular, aynı zamanda ahlaklı bireylerdir, bunlar da toplumda yüksek ahlaklı bireylerin yetişmesine vesile olacaklardır”.

 

“Sınavlar, adil ve şeffaf olarak yapılıyor”

 

BESYO Müdürü Doç. Dr. Taşkesen, sınavların adil ve şeffaf bir şekilde yapıldığına dikkat çekerek, “Sekiz gün sürecek sınavlarımız canlı olarak(http://canli.bingol.edu.tr/)‘youtube’ üzerinden izlenebilmektedir. Sınavların adil ve şeffaflığından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Öğrenci velilerimiz de istedikleri yerde sınavları canlı izleyebilirler” şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum