Advert
as

Parklar Dolup Taşıyor

Parklar Dolup Taşıyor

Hava sıcaklıklarından bunalan vatandaşlar, akşam saatlerinde parklara akın ediyor. Aile yaşantısının vazgeçilmesi olan parklar, çocuklara da ev sahipliği yapıyor.

 

Bingöl Belediyesince kentin dört bir yanına inşa edilen parklar, vatandaşların vazgeçilmesi haline geldi. Akşam saatlerinde parkları dolduran vatandaşlar yeşil alanlarda aileleriyle zaman geçirirken, dış tehditlerden korunan çocuklar da gönlünce eğleniyor.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte parklarda zaman geçirdiklerini belirten vatandaşlar, “Akşam saatlerinde ailelerimizle, sevdiklerimizle, arkadaşlarımızla parklara gelerek zaman geçiriyoruz. Çeşitli oyun gruplarının yer aldığı parklar, çocuklarımızı da olası tehditlere karşı koruyor. Belediye bünyesinde kamu malı olan parklarımız bilinçsiz kişilerce tahrip ediliyor. Buraları sıklıkla kullanan ve çevreye duyarlı olan vatandaşlarımız, parklarımızı tahrip eden art niyetli kişileri uyarması gerekiyor. Belediye, her ne kadar bakım ve onarım çalışmalarından sorumlu olsa da, hepimizin yeşil alanlara sahip çıkma gibi bir sorumluluğu var” diye konuştu.

 

Barakazi: “Parklar tamamen onarılacak”

Vatandaşların sıklıkla kullandığı parkların daha modern hale getirilmesi için çalıştıklarını ifade eden Barakazi, “Vatandaşlarımız tarafından sıklıkla kullanılan mevcut parklarımızı tamamen onarıyoruz. Çevre aydınlatması, oyun grupları, sert zeminler, barbekü alanları, kamelyalar ve piknik alanları yenilenecek. İhale aşaması tamamlandı, hazırlıklar tamamlandıktan sonra onarım ve yenileme çalışmaları başlayacak” dedi.

 

Yeşil alanları istenilen düzeye getirmek için çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Barakazi, şunları söyledi: “Çalışmalar kapsamında yeni yeni parklar inşa ediyoruz. Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde 46 bin metrekarelik arazi üzerinde kentpark projemizi hayata geçireceğiz. Yapım çalışmaları kısa sürede başlayacak ve olağanüstü bir durum olmazsa seneye bitirilecek. Buradaki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kentimizin en büyük parkını inşa etmiş olacağız. Projemizde, çocuk oyun alanları, engelsiz çocuk oyun alanları, fitness alanları, kaykay pisti, bahçe satrancı, trambolin, bazalt yürüyüş yolları, akrilik ve kauçuk kaplamalı bisiklet yolları, oturma grupları, barbekülü piknik alanları, bitkilendirme ve ağaçlandırma alanları gibi müştemilatlar ile kadın bakım evi, WC’ler ve çevre düzenlemesi çalışmaları bulunuyor.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum