Advert
as

Umut Kervanı, Kurban Çalışmasına Başladı

Umut Kervanı, Kurban Çalışmasına Başladı

İhtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştıran Umut Kervanı, bu yılki kurban çalışmalarına "Kurbanınız Umut Olsun" sloganıyla başlattı.


 

Umut Kervanı Solhan ilçe temsilcisi Ayhan Erkmen, 2017 için kurban bedelinin 800 TL olarak belirlendiğini hatırlatarak hayırseverlere çağrıda bulundu.

 

Hayırsever ve fakirler arasında köprü vazifesi gördüklerini söyleyen Erkmen, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Solhan'da hayırseverlerin kesecekleri kurbanların etlerinin fakir ve muhtaçlara dağıtılmasında aracı olacaklarını duyurdu.

 

Kurban Bayramı’nda fakir ve muhtaç aileleri sevindirmek için çalışmalarına başladığını belirten Erkmen, "Bizler halkımızın ve milletimizin hizmeti için mübarek ramazan ayında nasıl bir koşuşturma yaşadıysak yaklaşmakta olan kurban bayramı içinde inşallah rıza-i ilahi için halkımızın hizmetinde olacağız. Solhan Umut Kervanı kurulduğu günden bugüne kadar fakir ve muhtaç ailelerin umudu olmuş ve bu anlamda her dönem veya içinde bulunulan şartlara göre mağdurları sevindirmek, yetimlerin yüzlerinde hoş bir tebessüm bırakmak adına Kurban Bayramı hazırlıklarına başlamış bulunmaktayız. Bu bağlamda Kurbanlık hayvan temini her yıl olduğu yerde hayvanların kesimi, parçalanması, nezih ve temiz ortamda muhafazası, fakir ve muhtaç ailelere dağıtımı konusunda çalışmalarımıza start vermiş bulunmaktayız." dedi.

 

"Kurbanınız fakir ve muhtaçlara umut olsun"

 

Toplum arasındaki kardeşliğin tesisi için kurbanın önemli bir vesile olduğunu aktaran Erkmen, "Kurban ibadet vazifelerini yerine getirmek için kurbanlıklarını vekâlet yoluyla kestirmek isteyen hayırsever kardeşlerimize yardımcı olmaya hazırız. Bu bağlamda hayırseverlere bu yılki çağrı sloganımız ‘kurbanınız fakir ve muhtaçlara umut olsun’ şeklindedir. Toplum arasındaki kardeşlik ve ülfetin tesisi için kurban en önemli vesiledir. Bu bayramda da hep beraber kurbanlarımızı Allah yolunda Umut Kervanı vesilesiyle kestirelim. Bu bağlamda kurbanlık et bağışlarını Solhan Umut Kervanı olarak kabul etmekteyiz." diye konuştu.

 

"Her şekilde yardımcı olmaya hazırız"

 

 

Bu yılda yüzlerce aileye kurban eti ulaştırmayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen Erkmen, "Bu yıl küçükbaş kurbanlık hayvanlar yaş ve kilosuna göre 800 TL’den başlayan fiyatlarla temin edilmesi konularında her şekilde yardımcı olmaya hazırız. Geçen yıllarda olduğu vekâlet doğrultusunda kestirilen kurbanların etlerini muhtaç ailelere ulaştırma azmindeyiz. Bu yıl da inşallah kurban eti dağıtımı konusunda hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Allah (c.c) şimdiden İslam ümmetinin kurban ibadetini kabul etsin."dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum