Advert
as

Solhan İHH, Kurban Çalışmalarına Başladı

Solhan İHH, Kurban Çalışmalarına Başladı

İnsani Yardım Derneği (Solhan İHH), kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için çalışmalarına başladı.


İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu sene de hayırseverlerin bağışları ile ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeyi amaçlayan Solhan İHH, kurban bağışları için kolları sıvadı. Açıklamalarda bulunan Solhan İHH Başkanı Muhammed Veysi Tunç,” 2016 yılında 15 milyon ihtiyaç sahibine ulaşan İHH, bağışladığınız kurbanları 25 yıldır dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Ağırlıklı olarak kriz ve savaş bölgelerinde yapılan çalışmalarda kurban kesimiyle yetinilmeyerek ihtiyaca göre cami, su kuyusu, eğitim merkezi ve yetimhane gibi kalıcı eserler de inşa ediliyor. Bugüne kadar 135 ülkede 6.089 su kuyusu, 32 yetimhane; onlarca cami-mescit, sağlık ocağı-hastane, okul ve kültür merkezi inşa eden vakfımız, bunların bir kısmını kurban bağışlarınız sayesinde yapılan ziyaretlerde hizmete açtı.”dedi.

 

İHH Başkanı Tunç:" Bir kurban bedelinin 620 TL olarak belirlendiği kampanya kapsamında bağışlanan kurbanlar İHH ekipleri tarafından bağışçıların kendi seçtikleri bölgelere ulaştırılacak. İHH ekiplerince, çalışma yapılacak ülke ve bölgelerden satın alınacak olan kurbanlar bayram namazının ardından İslami usullere uygun olarak kesilecek. Hazırlanan kurban etleri bayramlaşma merasiminin ardından ihtiyaç sahiplerine dağıtılırken, bağışçılara da İHH tarafından kurbanlarıyla ilgili bilgilendirme yapılacak."dedi.

 

Solhanlı Yetimlere Bayramlık

 

Çalışmaların Solhan'da kurban eti dağıtımı ve yetimlere bayramlık alımı şeklinde devam edeceğini belirten Tunç," Solhan merkez ve köylerindeki yetim kardeşlerimizin bayramlıklarını temin etmek için her bayram gayret sarf ediyoruz. Bayramlık bedeli olarak 70 TL belirledik. Hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz. Bize her zaman destek olan halkımıza teşekkür ediyoruz."

 

 

Başkan Tunç,”Bu hayırlı kampanyaya katkı sunmak isteyen hayırseverler, Solhan İHH adına Ziraat Bankası Solhan Şubesinde bulunan " TR 3700 0100 0499 7260 7013 5001 " nolu yardım hesabımız aracılığıyla yardımlarını bizlere ulaştırabilirler. Ayrıca kampanyanın detayları için de dernek binamıza şahsen başvurabilir ya da 505 830 22 70 nolu telefon numarasından bilgi alabilirler" diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum