Advert
as

Av Sezonu Başladı

Av Sezonu Başladı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Bingöl Valiliği aracılığıyla bir açıklama yayımlayarak av sezonunun başladığını duyurdu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından belirlenen tarihler kapsamında av sezonu bu yıl Bingöl’de 19 Ağustos’ta açıldı. Avcılar av sezonu boyunca hafta sonu, çarşamba ve resmi tatillerde avlanabilecek.

 

Konu hakkında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “19 Ağustos 2017 tarihinde bıldırcın, üveyik alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacaktır. Alınan karar uyarınca genel ve devlet avlaklarda Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde (idari tatiller dahil) avlanma yapılabilecektir” denildi.

 

Avcı Başına Bir Günlük Avlanma Limitleri Belirlendi

 

Avına izin verilen bazı av hayvanları için avcı başına belirlenen bir günlük avlanma limitleri şöyle açıklandı: Kuşlar için; Bıldırcın:10, üveyik:5, karatavuk: 3, çulluk 5, sakarmeke:4, tahtalı 4, sakarca: 3’er, suçulluğu (bekasin):1, kınalı, kum keklik toplamda 2, çil keklik 2, (bu av sezonunda sadece Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Iğdır, Kars, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Malatya, Erzincan, Erzurum, Van, Kayseri, Aksaray, Tunceli, Giresun, Yozgat, Bayburt ve Tokat illerinde avlanacaktır), yeşilbaş, boz ördek, fiyu, çamurcun, macar ördeği, tepeli patka, elmabaş patka ve çıkrıkçın: toplamda:6

Memeliler için: Yabani tavşan: 1, adatavşanı 2, yaban domuzu: 5, çakal: 1, tilki: 2,olarak belirlendi.

 

Bagaj Limiti

 

Av Dönüşünde Avcıların Taşıyacakları Av Hayvanı Miktarı şöyle belirlendi: “Birbirini izleyen bir günden fazla süren avlanmalarda, avlanan av hayvanlarının avlaklarda ve av dönüşünde nakil vasıtası ve/veya avcıların üzerinde taşınabilecek en fazla miktarı; her bir avcı için avcı başına günlük belirlenen bir günlük avlanma limitlerini aşamayacaktır. Ancak bulunduğu ilin dışına avlanmaya gidecek avcıların beyanları doğrultusunda, birbirini takip eden ava açık iki gün, av dönüşlerinde bagajlarında avcı başına iki günlük limiti bulundurabilecektir.”

 

Kota Bitince Av Yasak

 

 

“İlan edilmiş genel ve devlet avlaklarında belirlenen kotalar; Bakanlığın belirleyeceği kurallar doğrultusunda, avlanma süreleri içinde günlük avlanma limitlerine göre MAK tarafından belirlenen avlanma günlerinde “……. Avlağında Avlanma İzin Belgesi” alınarak avlanılabilecektir. Bakanlığımızca genel ve devlet avlaklarında bazı yerli av hayvanı türleri için yıllık kota belirlenmiştir. MAK kararı çerçevesinde genel ve devlet avlaklarında yıllık kotası biten türler bu avlaklarda avlanamayacaktır.”denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum