Advert
as

Solhan İHH’dan Mültecilere Şefkat Eli

Solhan İHH’dan Mültecilere Şefkat Eli

Şeref Meydanında jandarma ekiplerince yapılan yol kontrolleri sonucunda yakalanan 40 kaçak mülteciye Solhan İHH tarafından yardım yapıldı.


Van istikametinden İstanbul istikametine giderken, Şeref Jandarma Karakol Komutanlığınca oluşturulan kontrol noktasında güvenlik görevlilerince 40 kaçak mülteci yakalandı.

 

Alınan bilgiye göre, 34 Afganistan, 6 Pakistan olmak üzere toplam 40 kaçak göçmen Van istikametinden gelerek İstanbul istikametine giderken, Şeref Jandarma Karakol Komutanlığınca oluşturulan kontrol noktasında güvenlik görevlilerince yakalandı. Yasadışı göç ile mücadele kapsamında gözaltına alınan 13’ü çocuk, 40 kaçak göçmenin karakoldaki işlemleri sürerken, adli ve idari işlem yapıldığı belirtildi. Güvenlik güçleri kontrolünde Solhan’a getirilen mülteciler eski ve sağlıksız olan kapalı spor salonunda tutulmaktadır.

 

 

Mültecileri ziyaret eden İnsani Yardım Derneği (Solhan İHH) Başkanı Muhammed Veysi Tunç ve beraberindekiler, mülteci kadın ve çocukları için elbise, ayakkabı, battaniye, oyuncak, çocuk bezi, süt ve meyve suyu yardımında bulundu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum