Advert
as

Eğitim Öğretim Yılı Öncesi Güvenlik Toplantı

Eğitim Öğretim Yılı Öncesi Güvenlik Toplantı

2017-2018 yılı eğitim ve öğretim yılı öncesi güvenlik toplantısı, Kaymakam Fatih Okumuş başkanlığında yapıldı.

 

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Okullarda Güvenlik Önlemleri protokolü kapsamında Solhan’da güvenlik toplantısı, Kaymakam Fatih Okumuş başkanlığında yapıldı.

 

Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya ilçe Kaymakamı Fatih Okumuş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Erer, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Vehbi Sarıkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner, Solhan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan, okul müdürleri ve muhtarlar katıldı.

 

2017-2018 eğitim öğretim yılı içerisinde öğrencilerin eğitimlerini daha güvenli bir şekilde sürdürebilmeleri için gerekli tedbirler hakkında konuşan Kaymakam Fatih Okumuş,”Eğitim-öğretimin sağlıklı bir şekilde yönetilmesinin beş altı ayağı vardır. Öğretmen ayağı, öğrenci ayağı, çevre ayağı, arkadaş ayağı ve basın ayağı vardır. Bizim eğitimcilerle birlikte genel kanaatimiz tam gün eğitim olan yerlerde öğle aralarında, yarım gün olan yerlerde ders dağılış saatlerinde başıboş gezenler öğrencilere sahip çıkmaktır. Okul aile birliği, okul idarecileri ve öğretmenlerimizle öğrencilerimize sahip çıkalım diyoruz. Sorun olan yerlere kamera takarız. Bu şekilde önlemler alırız ve bunu da altı yedi okulumuzun giriş çıkışlarını görmek için azami iki kamera takıp bunları mobeseye bağlamak istiyoruz. Bunun yanında okul aile birliği güvenlikçi de tutabilirler. Ayrıca devletin imkanları dahilinde polislerimiz devriye hizmeti sunuyor. Biz bu doğrultuda çalışmalarımızı yaptık. İnşallah bunları milletimize sunacağız. Bir diğer husus ise uyuşturucu ve uyarıcı maddeler konusu var. Çok şükür Solhan’ımızda bunu pek duymuyoruz ve olmasını da istemiyoruz. Buna yönelik kolluk kuvvetlerimiz, polisimiz çalışmalar yapıyor. Bunları okul zamanında daha da artıracağız. Servis mevzusu var. Biz servisleri daha iyi ve sık denetlenmesini sağlayacağız. Geçen yıl trafik polislerimiz ve jandarma denetledi. Bizim denetlemelerimiz kısıtlıdır. Yangın tüpü var mı? yok mu? araç muayenesi, araç sigortasına falan bakıyoruz. Ahlakını ölçemiyoruz, bu yönden görev okul aile birliğine iş düşüyor. Bunları okul aile birliği denetlerse daha iyi olur.”ifadelerini kulandı.

 

Öğrencilere sahip çıkılması gerektiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz,”bizim çocuğumuz bir yerde kaza geçirse, bir yerde uyuşturucu tuzağına düştüğü zaman nasıl canımız yanıyorsa diğer çocuklara da öyle canımızın yanması lazım. Elin çocuğu bana ne dersek o bizimde başımıza gelir. Öyle dememek lazım ve topyekûn bilinçli olmamız lazım. Sadece öğretmene, güvenlik güçlerine bırakmamak lazım. Bizlerde gördüklerimize seyirci kalmayalım. İkinci bir konu taşımalı eğitim mevzusu devlet o kadar güzel bir imkan sunmuş ki, öğrenciyi okulunun önünden alıyor okulun önüne getiriyor ve eğitim öğretimini gördükten sonra tekrar evine götürüyor ama biz bu güzelliği olması gerektiği gibi kullanmıyoruz. Vatandaşımız bize yardımcı olması gerekir.”dedi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum