Advert
as

Diyanet, İhtiyaç Sahibi 667 Aileye Kurban Eti Ulaştırdı

Diyanet, İhtiyaç Sahibi 667 Aileye Kurban Eti Ulaştırdı

Diyanet Vakfı tarafından başlatılan Vekâletle Kurban Kesim programı kapsamında, Solhan merkez ve köylerde 667 ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırıldı.

 

 

Türkiye Diyanet Vakfı, "2017 Vekâletle Kurban Programı" kapsamında dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Solhan’da da bayram sevincini yaşattı.

 

Türkiye Diyanet Vakfı kurban bayramında yurtdışında 135 ülkede, yurtiçinde de 260 il ve ilçede vatandaşların vekâleti ile toplam 257,789 hisse kurbanı kesip, yurtiçindeki ve yurtdışındaki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.

 

Konu hakkında açıklama yapan Müftü Vekili Osman Numanoğlu,”Türkiye Diyanet Vakfı vatandaşlarımızdan aldığı kurban vekâletlerinin 70 hissesini de bu yıl Solhan ilçemizdeki vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere İlçe Müftülüğümüz aracılığı ile kestirdi. Müftülüğümüz bünyesinde oluşturulan “Kurban Komisyonu”nda görevli hocalarımız ilçemizde kesilecek olan yetmiş hisse kurbanlık hayvanı temin edip gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra Kurban Bayramının ikinci günü kurbanları kestirerek ilçemiz merkez ve köylerindeki vatandaşlarımıza dağıtımını yaptılar.”

 

Vekâletle kurban sürecine değinen Numanoğlu,”TDV yurtiçinde kesilmek üzere aldığı kurban vekâletlerinden kaç tanesini hangi il veya ilçede kestireceğini bayramdan önce il ve ilçe müftülüklerinin görüşlerini de alarak belirleyip müftülüklere bildiriyor. Müftülükler de kendi bölgelerinde kesilecek kurbanlık hayvanları temin ediyor. Hangi vatandaşımızın kurbanının nerede kesileceği belirlendikten sonra vekâlet isim listeleri TDV tarafından kurbanların kesileceği il veya ilçe müftülüğüne gönderiliyor. Müftülüklere gönderilen listelerdeki vekâlet sahiplerinin kurbanları dini hususlar da gönünde bulundurularak ve kameraya çekilerek kesim işlemi yapılıyor. Ve bu kamera görüntüleri de müftülüklerde muhafaza ediliyor. Böylece vekâlet veren vatandaşlarımız isterlerse kurbanlarının kesilmesine dair görüntülere ulaşabiliyor.”

 

Bayramın ikinci gününde kurbanların kesildiğini belirten Numanoğlu,”Kesim işlemini bayramın ikinci günü gerçekleştirdiğimiz 70 hisse vekâlet kurbanını ilçe merkezindeki ve köylerimizdeki camilerde görev yapan din görevlisi arkadaşlarımızın yardımlarıyla ilçe merkezinde ve 34 köy veya mezramızda ikamet eden vatandaşlarımızdan 667 haneye ulaştırdık. İlçemizde ikamet eden Suriyeli kardeşlerimiz de dâhil vatandaşlarımıza kurban etlerinin ulaştırılmasına vesile olan kurban sahibi vatandaşlarımız başta olmak üzere, emeği geçen tüm arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Cenab-ı Allah kurban sahiplerinin kurbanlarını kabul eylesin.”dedi.

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum