Advert
as

Diyanet İşleri Başkanlığına Atama

Diyanet İşleri Başkanlığına Atama

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı görevine atandı.

 

 

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in emekliye ayrılmasının ardından Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı görevine atandı.

 

Görmez'in emekliye ayrılmasının ardından Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş Diyanet İşleri Başkanlığına vekâlet etmişti.

 

Prof. Dr. Ali Erbaş kimdir?

 

1961 yılında Ordu'da doğan ve ilkokulu memleketinde bitiren Prof. Dr. Ali Erbaş, 1980'de Sakarya İmam-Hatip Lisesinden, 1984'te ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

 

Fakülte yıllarında (1980-1983) İstanbul Vefa'daki İlim Yayma Yüksek Tahsil Talebe Yurdunda kaldı ve okul derslerinin haricinde çeşitli âlimlerden Arapça, tefsir, hadis ve kıraat alanlarında özel dersler okudu.

 

Aynı fakültede 1987'de Tefsir Anabilim Dalı'nda "Kur'an'daki Tekrarlar" isimli teziyle yüksek lisansını, 1993'te ise Dinler Tarihi Anabilim Dalı'nda "İlâhî Dinlerde Melek İnancı" isimli teziyle doktorasını tamamladı.

 

1988-1990 yılları arasında İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde master ve doktora öğrencileri için açılan ihtisas kursuna devam eden Erbaş, 1993 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı'na Yrd. Doç. olarak atandı. 1994 yılının temmuz ve ağustos aylarında Paris'te Centre George Pompidou ve Sorbonne Üniversitesi kütüphanelerinde Dinler Tarihi ve Din Bilimleri alanında araştırmalar yaptı. Daha sonra 1996-1997 eğitim ve öğretim yılının başından itibaren bir yıl boyunca Strasbourg Beşerî Bilimler Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak alanıyla ilgili araştırmalar yapan Erbaş, 1997-1998 eğitim ve öğretim yılı başında Türkiye'ye döndü ve Kasım 1998'de doçent, Ocak 2004'te profesör oldu.

 

1993-2006 yılları arasında Dinler Tarihi Anabilim Dalı Başkanlığı ve yine aynı tarihler arasında Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanlığı yaptı.

 

1997-2002 yılları arasında 5 yıl Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı, 2006-2011 yılları arasında iki dönem aynı fakültenin dekanlığını yürüttü. 2003-2011 yılları arasında Sakarya Üniversitesinde Senato Üyesi, 2006-2011 yılları arasında ise aynı üniversitede yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

 

2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne atanan Erbaş, 6 yıl bu görevi yürüttü. Erbaş, 8 Haziran 2017 tarihi itibariyle Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne atandı. 12 kitabı, çok sayıda makalesi ve sunduğu pek çok sempozyum bildirisi ve konferansı bulunan Prof. Dr. Ali Erbaş, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum