Advert
as

Vali Mantı’nın İlköğretim Haftası Kutlama Mesajı

Vali Mantı’nın İlköğretim Haftası Kutlama Mesajı

Vali Ali Mantı, İlköğretim Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayarak, tüm öğrencilere başarılar diledi.


 

Vali Ali Mantı mesajında,”Okumak, öğrenmek, değişmek ve değiştirmek; aydınlık yarınları bilgi ve sevgi ile inşa etmek ve sonraki nesillere yaşanılabilir bir dünyayı müjdelemek üzere yeni bir eğitim ve öğretim yılına ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Bireyden topluma, ulustan uluslar arası ilişkilere sağlam kurgulanmış bir gelecek için eğitim ve öğretim vazgeçilmez bir konudur. Varoluş ve devam eden hayata ait sağlıklı anlayışların gelişmesi ve hakikatin egemen değer olarak ilişkilere sınırlar çizmesi ancak bilgiyle yoğrulmuş toplumlarda mümkündür.

 

Bugünün dünyasında yeterlilik ve güçlü temsil için nitelikli ve donanımlı insana ihtiyaç vardır. Çağın ruhunu doğru okumak ve insan kaynaklarımızı doğru yönlendirerek etkin kılabilmek için bilgece dokunuşlara ihtiyaç vardır. İşte okul sıralarındaki çocuklarımız ihtiyaç duyduğumuz nitelikli insan ve bilgelik profilinin kaynağını oluşturmaktadırlar.

 

Ahlakı ve insana faydalı olmaya olmayı merkeze alan bir eğitim-öğretim anlayışı ile çocuklarımızın ve gençlerimizin düşünen kaliteli bireylere dönüşmesi ortak hedefimiz olmalıdır. Milli ve manevi duygularla beslenerek büyümüş bir nesil için ‘okul-aile-çevre’ triosunu gerçekleştirmeli ve anne-baba olarak, öğretmenler olarak sınırsız bir gayret içinde olmalıyız.

 

evrensel değerlerle yetişmiş, ötekileşmeyen ve ötekileştirmeyen, hak istemesini bildiği gibi hak vermesini de bilen ve aldığı eğitim ve öğretimle 15 Temmuz gibi menfur örneklerde en hızlı şekilde safını belirleyerek karanlığa ‘hayır’ diyebilen bir neslin çabası içinde olmalıyız.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum