Advert
as

Binpınar’dan Yetim Öğrencilere Burs

Binpınar’dan Yetim Öğrencilere Burs

Binpınar olarak eğitim, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda desteklerinin olduğunu dile getiren Tütünen, yeni Eğitim - Öğretim yılında lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim gören yetim ve öksüz öğrencilere burs vereceklerini açıkladı.


 

Solhan’ın Ulusal su markası olan Binpınar’ın eğitim, sosyal, kültürel ve sportif alanlara destek sunduklarını söyleyen Karivan A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Tütünen, bu yıl yapılacak destekler ile ilgili aldıkları kararları kamuoyu ile paylaştı.

 

Burs, Solhanlı Yetim Öğrencilere Verilecek

Kuruluşundan bu yana sosyal, sportif ve eğitim alanlarında yapılan çalışmalara büyük desteği olan ve 2012 yılından bu yana öğrencilere burs verdiklerini açıklayan Tütünen, yeni eğitim-öğretim yılında lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim gören yetim ve öksüz öğrencilere burs vereceklerini söyledi.

 

2012-2013 eğitim öğretim yılında 10 öğrenciye burs verdiklerini, 2013-2014 eğitim öğretim yılında bu sayıyı 30’a çıkardıklarını ve 2014-2015 eğitim öğretim yılında ise 55 öğrenciye burs verdiklerini söyleyen Tütünen, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 60 yetim öğrenciye ve 2016-2017 eğitim-öğretim yılında ise 85 yetim öğrenciye burs verdiklerini belirtirken yetim veya öksüz olmayan öğrencilere burs verilmeyeceğine dikkat çekti.

 

Burs talebinde bulunacaklarda Solhanlı yetim veya öksüz olmaları şartı aradıklarını belirten Tütünen, “Burs sadece lisans ve yüksek lisans öğrencilerine verilecektir.  Yetim olduğunu belgeleyen nüfus kayıt belgesi ile yeni kayıt yapan öğrencilerin kayıt yaptıklarına dair belge, öğrencilik durumları devam edenlerin ise öğrenci olduklarına dair belge ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Önceki yıllarda burs alan öksüz ve yetim öğrencilerin de yeniden başvuru yapmaları gerekmektedir. Yeni kazanan veya daha önce kurumumuzdan burs almayan yetim veya öksüz öğrenciler belirtilen belgeler ile 15 Ekim’e kadar başvuruda bulunabilirler. Başvuruları aldıktan sonra başvuru sayısına göre burs miktarı belirlenecektir. Bu yıl imkanlar dahilinde 100 yetim kardeşimize burs vermeyi hedefliyoruz. Burslar Ekim 2017’de verilmeye başlanacak olup eğitim-öğretim yılı içinde 8 ay düzenli olarak verilecektir. Yetim öğrenciler dışında burs verilmeyecektir. yetim olmayanların başvuruları değerlendirilmediği gibi başvuruda bulunmamalarını da özellikle belirtiyoruz. Yetim olmayanların başvurmaları yetimlerin hakkına girmeleri olarak değerlendiriyoruz ve yetim olanların başvuruda bulunmalarını ve çevresinde yetim bulunanların yetimleri haberdar etmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Spor’a Da Destek Sunuyoruz”

 

 

Öğrenimlerini sürdüren öğrencilerin yanı sıra spora da destek sunduklarını söyleyen Tütünen, “Solhan’ın bu yıl profesyonel voleybol birinci ligde mücadele eden Solhanspor Kulübü Voleybol takımına mali destek sunacağız. İlçede faaliyet gösteren diğer spor kulüplerimize de destek veriyoruz. Temel amacımız, gençlerimizin eğitimde ve sporda istenilen yerlere gelmelerine katkıda bulunmak ve olası kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını sağlamaktır.” ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum