Advert
as

Arakan Müslümanları için Yardım Toplandı

Arakan Müslümanları için Yardım Toplandı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Arakanlı Müslümanlara yardım için başlatılan yardım kampanyası kapsamında ilçemizde cuma namazı çıkışı bütün camilerde yardım toplandı.


Solhan’da, cuma namazı sonrası bütün camilerde Arakanlı Müslümanlar için yardım toplandı.

 

Cuma günü Ulu Camii de vaaz veren İlçe Müftü Vekili Osman Numanoğlu, Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da bulunan Müslümanların çoğunlukta olduğu Arakan'daki Müslümanlar için tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemiz camilerinde de yardım toplayıp Diyanet vakfı tarafından mazlum Müslümanlara ulaştırılacağını belirtti.

 

Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve Budist milliyetçilerin saldırılarından kaçarak Bangladeş'e ulaşan Arakanlı Müslümanların sayısı 300 bine yaklaştığını belirten Numanoğlu,” Komşu ülke Bangladeş sınırındaki Arakanlı Müslümanlar, zor koşullarda hayatlarını sürdürüyor. Saldırılarda 60'tan fazla köy hedef alınırken bu köylerden çoğu tamamen yakıldı. On binlerce Arakanlı Müslüman can güvenliği sebebiyle bölgeden kaçmaya, kara ve deniz yoluyla Bangladeş'e geçmeye çabalıyor, on binlercesinin de sınır bölgesindeki bekleyişi sürüyor. Arakan’da yaşanan bu zulme kayıtsız kalmayacağız. Modern dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu zulme karşı Arakan Müslümanlarının yanında olduğumuzu belirtiyor ve tüm insanlığı Arakanlı kardeşlerimizin durumuna duyarlı olmaya, ellerinden geldiği kadar mazlum Arakan Müslümanlarına yardım elini uzatmaya, onların ihtiyaçlarına destek olmaya çağırıyoruz,”dedi.

 

Cuma namazı sonrasında tüm Türkiye’de Diyanet Vakfı tarafından  “Arakan’ı yalnız bırakma” temasıyla düzenlenen yardım kapsamında ilçemizdeki camilerde Arakanlı Müslüman kardeşlerimiz için yardım toplandı.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum