Advert
as

İlçe Milli Eğitim, 20 İşkur Personeli İstihdam Edecek

İlçe Milli Eğitim, 20 İşkur Personeli İstihdam Edecek

İşkur Bingöl İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Solhan’da 20 kişiyi 8 ay süreyle istihdam edecek.


İşsizlikle mücadele kapsamında Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) istihdamın arttırılmasına yönelik projeleri tüm hızıyla devam ediyor. İş Başı Eğitim Programlarıyla vatandaşlar hem bir meslek sahibi oluyor hem de ücretleri devlet tarafından karşılanıyor. Bu sayede hem istihdama katkıda bulunmak isteyen fakat nitelikli eleman bulmakta zorlanan işverenler personel eğitme şansına sahip oluyor, hem de işsiz vatandaşların yüzü gülüyor.

 

Bu bağlamda İŞKUR Bingöl İl Müdürlüğü Bingöl İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğinde toplam 248 kişiyi Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında işe alacak. İşe alınacak 248 kişiden 20’si, Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek.

 

Başvuruların 18-22 Eylül 2017 tarihleri arasında alınacağı açıklanırken başvuru için katılım şartları şu şekilde:

 

Başvuru İçin Genel Şartlar

 

1-Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

2-18 yaşını tamamlamış (19 yaşından gün almış) olmak,

3-Emekli, Malul, Köy Korucusu vb. adlar altında kamudan herhangi bir maaş almamak,

4-Açıköğretim hariç Öğrenci olmamak.

5-Ayrıca Engelliler, Eski hükümlüler, Kadınlar ve 35 yaş üstü erkekler öncelikli olacaklardır.

 

Programdan Yararlanmak İçin Genel Hükümler

 

1- Katılımcılar için TYP’den yararlanma süresi, on iki ay içerisinde ayrı ayrı olarak veya bir defada en fazla dokuz aydır. Bu sürenin bitiminde katılımcının programla ilişiği kesilir.

 

2- Bir katılımcı aynı kurum veya kuruluşla düzenlenen TYP’den en fazla on sekiz ay yararlanabilir. Bu sürenin bitiminde katılımcının programla ilişiği kesilir. Katılımcıların yukarıda belirtilen tüm şartları taşıması ve programdan yararlanma hükümlerine uyulması zorunludur. Başvuru süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusu alınamayacaktır. Başvurular Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen yapılabileceği gibi www.iskur.gov.tr sistemi üzerinden de yapılabilecektir.

 

 

TOPLUM YARARINA PROGRAM KONTENJAN DAĞILIMI

KURUMLAR                                      

KONTENJAN

BİNGÖL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

168

GENÇ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

20

SOLHAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

20

KARLIOVA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

20

YEDİSU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 

5

KİĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

5

ADAKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

5

YAYLADERE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

5

TOPLAM

248

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum