Advert
as

Solhan’da İlköğretim Haftası Kutlandı

Solhan’da İlköğretim Haftası Kutlandı

2017 - 2018 eğitim öğretim sezonu açılması nedeniyle Kaymakam Ersin Ateş Ortaokulu Konferans Salonu’nda, ilköğretim haftası kutlandı.

 

 

İlçemizde ilköğretim haftası nedeniyle Kaymakam Ersin Ateş Ortaokulu Konferans Salonu’nda tören düzenlendi.

 

 

 

Törene Kaymakam Fatih Okumuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

 

 

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz yaptığı açılış konuşmasında,”Ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilçemizde de 2017-2018 eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı içindeyiz. Eğitim ordusuna yeni başlayan 600 tane yeni öğrencimiz, 48 okulumuzda 421 öğretmen ve toplamında 7085 öğrenci ile eğitim öğretime başlamaktayız. Geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilerimiz biz insanlığın ilk kitabı olan kitabımız, ilim ve öğrenmeyi hak ettiği değeri vermiştir. Öğrenmek için zaman, mekan, cinsiyet ve yaş sınırı tanımamıştır. Bu anlamda amacımız sizlere hayat boyu lazım olan bilgi ve beceri kazandırmanın yanında kendini ifade edebilen, soran, sorgulayan, düşünen, düşüncelerini demokratik açıdan ifade edebilen, ülkesini ve insanlığı seven bireyler yetiştirmektir. İnancımızın, milletimizin ve memleketimizin yarınları evlatlarımıza emanettir. Özellikle bu süreçte yapmamız gereken aile yuvasından sonra çocuklarımızın yoğrulduğu, eğitildiği ve geleceğe hazırlandığı okulumuzda sürekli iletişim halinde olmalısınız. Çocuklarımıza karşı anlayışlı ve duyarlı olunuz. Onlara kendilerini ifade etme hakkını tanıyınız. Çocuklarınızı kontrol ediniz, fakat asla baskı altına almayınız. Çocuklarımıza iyi örnek olabilecekleri ortamlara katılmalara teşvik ediniz. Sorumluluklar yükleyerek cesaretlendiriniz. Kıymetli meslektaşlarım öğretmenlik sevilmeden yapılacak bir meslek değildir. Sizler çocuklarınızın yani ülkenin geleceğinden birinci dereceden sorumlusunuz. Öğretirken eğlenin ve eğlendirin öğretmenlik öğrencilerine ve mesleğine aşık olmayı gerektirir. Öğretmen sevgisiz ve sabırsız da olamaz. Bu anlamda öğrenmenin kişiden kişiye farklı gösterdiğini bilerek her öğrencinin uygun öğrenme ortamları sağlayıp öğrenemeyeceği hiçbir şeyde yoktur. Öğrencilerimize velilerimize umut olalım. Yeniden yürekleri ve zihinleri inşa edelim. Sevgili Peygamberimiz dünyanın ve ahiretin güzelliğine ulaştırmanın ancak eğitimle şekillenen ilimle mümkün olacağını ifade etmiştir. Bu duygu düşüncelerle 2017-2018 eğitim öğretim yılının ve ilköğretim haftasının çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını ve huzurlu geçmesini diliyor saygılar sunuyorum.”dedi.

 

Konuşmasına herkesi selamlayarak başlayan Kaymakam Fatih Okumuş,” 2017-2018 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını yüce Allah’dan niyaz ediyorum. Bu vesileyle eğitim öğretim gibi işle iştigal ederken yararlanan bütün eğitim ordumuza Allah’tan acil şifalar diliyorum. Son yıllarda özellikle Aybuke ve Necmettin öğretmenler gibi milletimizin göz bebeği öğretmenlerimizin katledilişini izledik. Bunu öğrencilere uygun yerde, uygun şekilde sizlerden aktarmanızı rica ediyorum. Onlara da Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. 17 milyon öğrencisi, 1 milyon çalışan öğretmen ile inşallah bu 2017-2018 eğitim öğretim yılı da önceki eğitim gibi başarılı, sağlıklı bir şekilde neticelenir. Eğitim nesil yetiştirme işidir. Öğretmenlerden isteğimiz donanımlı bir nesil yetiştirmektir. Bu öğretmenlerimizin işidir. Bu konuda biz devlet olarak öğretmenlerimizin yanındayız.”dedi.

 

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum