Advert
as

İmam Hatip’ten Hicri Yılbaşı Programı

İmam Hatip’ten Hicri Yılbaşı Programı

Solhan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi tarafından ilk kez “Hicri Yılbaşı” programı düzenlendi.


 

Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi, Peygamber Efendimizin Mekke´den Medine´ye hicretinin 1439. yıl dönümünü nedeniyle ilk kez “Hicri Yılbaşı” programı düzenledi.

 

Solhan Kültür Merkezinde öğretmenlere, öğrencilere ve velilere yönelik düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, şube müdürleri Zülfü Çalışkan ve Muhittin Çiftçi katıldı.

 

11 C sınıfından Semanur Çiftçi sunduğu program, 11 C sınıfından Emine Bozkurt adlı öğrencinin Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra okulun meslek dersleri öğretmeni Keziban Kızgın "Hicretten önce yaşananlar" adlı konuşmasında vahyin gelişi, hicret öncesi yaşanan sıkıntılar, Mekkeli Müslümanlara uygulanan boykot gibi konulara değindi. Ardından "Bekliyorlar.." isimli video gösterisi izlendi. Okulun öğrencilerinden Semra Kaya ve Gülcan Koşan hazırladıkları ilahileri seslendirdi.

 

Programın son kısmında okulun meslek dersi öğretmenlerinden Demet Akbal "Hicretten sonra yaşananlar" adlı konuşmasında Medine ye hicrette yaşananlar, Allah Resulü’nün Medine de yaşadıkları, ensar ve muhacir kardeşliği, gibi konulara değindi. Ayrıca programda hicri yılbaşının nasıl olduğu, Müslümanların bu konuya nasıl yaklaşması gerektiği gibi konulara da değindi.

 

 

Okul idaresi yaptığı açıklamada,”İmam Hatip Lisesi camiası olarak Tüm İslam aleminin hicri yılbaşını kutlar, Ümmet bilincinin oluşmasına vesile teşkil etmesini dileriz.”denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum