Advert
as

“Sistemin Sahibine Dönüşürseniz Sizin için Sonun Başlangıcıdır”

“Sistemin Sahibine Dönüşürseniz Sizin için Sonun Başlangıcıdır”

Bingöl'de konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, iktidara gelenlerin sistemin sahibine dönüşmesi halinde, onlar için sonun başlangıcı olacağını ifade etti.


HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu,  Karlıova İlçe Teşkilatının 2'nci olağan kongresinde yaptığı konuşmada, iktidarın son süreçte aşırı milliyetçi söylemlerde bulunduğunu belirterek, iktidara gelenlerin sistemin sahibine dönüşmesi halinde, onlar için sonun başlangıcı olduğunu söyledi ve uyarılarda bulundu. 

"Hükümet eden parti 2002 yılında ilk kez iktidara geldiğinde sisteme muhalefet ediyormuş gibi bir görüntü çiziyordu. Aradan geçen 15 yıldan sonra üzülerek belirtiyorum ki; sistemin sahibine dönüştü ve devlet eski kodlarına geri döndü. Kemalist zihniyet hortladı." diyen Yapıcıoğlu, şunları ifade etti:

"Şu anki AK Parti hükümeti de devlet kadrolarını o eski zihniyete teslim etmeye başladı. Dil aşırı derecede milliyetçileşti. Korkarım ki bu durum ayrışmayı kamçılayacak. Birkaç gün önce söylemiştim, şimdi bir kez daha söylüyorum. Dilin milliyetçileşmesi sadece o zihniyete hizmet eder. Bakınız 16 Nisan'da bir referandum yapıldı. Anayasa değişikliği referandumu. Hükümet sistemi değişsin mi, değişmesin mi? diye. O referandum sürecinde de hatırlarsınız hükümetin dili batıdaki milliyetçi oyları kapmak için yavaş yavaş milliyetçiliğe doğru kaydı. Kantarın topuzunu da kaçırdılar. Sonuçta ne oldu? Seçim sonuçlarını takip eden herkes şunu çok net bir şekilde biliyor ki; milli hassasiyetlerin, milliyetçi duyguların daha kabarık olduğu, milliyetçi söylemlerin prim yapmasını umdukları yerlerde sandıktan çıkan oylara baktıklarında, bu milliyetçi söylemlerinin orada da anayasa değişikliğine artı bir şey getirmediği net bir şekilde ortaya çıktı. Yine bu milliyetçi söylemlerine rağmen Kürt nüfusunun yoğun olarak yaşadığı 22 vilayette 'Evet' oylarının ortalaması Türkiye ortalamasının üzerindeydi. Neydi bütün Türkiye'de ortalama? Yüzde 51,41. Peki, bu 22 vilayetin ortalamasını biliyor musunuz? Yüzde 56.75, beş buçuk puan yaklaşık veya en az 5 puan ortalamanın üzerinde. Belki bu yüzden sayın cumhurbaşkanı referandumdan hemen sonra ‘HÜDA PAR'lı kardeşlerime hassaten teşekkür ediyorum’ deme ihtiyacı hissetti."

"Eğer siz sistemin sahibine dönüşürseniz ki dönüştünüz, sizin için sonun başlangıcıdır"

"15 yıldır iktidarda iseniz, gücünüzü artırarak iktidarınız devam ediyor ise yanlışlara parmak basmanızdan dolayıdır. Ama eğer siz sistemin sahibine dönüşürseniz ki dönüştünüz, sizin için sonun başlangıcıdır." uyarısında bulunarak konuşmasına devam eden Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

"Şimdi biz diyoruz ki; sesleniyoruz hükümete! Bakınız, hamasi söylemler, aşırı milliyetçi söylemler size daha önce kazandırmadığı gibi şimdi de kazandırmayacaktır. Bakın, önümüzdeki seçim 2019’da. Şunun şurasında bir buçuk yıl kaldı. Bir buçuk sene sonra memleketin üç seçimi var. Belediye seçimi, parlamento seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimi. Oradaki o illerde oyları kaparım diye düşünüyorsanız; buradan bir kez daha söylüyorum ve uyarıyorum: Hayır o söylemlerin asıl sahibi varken kimse onları taklit edene yönelmez. Onu zaten söyleyenler var. 15 yıldır iktidarda iseniz, gücünüzü artırarak iktidarınız devam ediyor ise yanlışlara parmak basmanızdan dolayıdır. Ama eğer siz sistemin sahibine dönüşürseniz ki dönüştünüz, sizin için sonun başlangıcıdır."

"Milletin, adaletin yeniden tesis edilmesine bir özlemi var"

Konuşmasında sık sık "adalet" vurgusu yapan Yapıcıoğlu, "Kendimizi meydanlarda anlatma gibi bir yükümlülüğümüz var. Çünkü bu milletin HÜDA PAR’a, HÜDA PAR'ın programına ve ilkelerine ihtiyacı var. Milletin, adaletin yeniden tesis edilmesine bir özlemi var. Ekmek kadar, su kadar acil bir ihtiyaçtır adalet. Birileri bunun farkında olmayabilir. Birileri bunun nasıl geleceğini, bunun nasıl getirilebileceğini anlamamış olabilir; birilerinin kafası karışmış olabilir, karıştırılmış olabilir. Birileri bizi henüz tanımamış olabilir, yeterince tanımıyor olabilir. Bundan emin olun; eğer bu medeniyet projesini insanlara biraz daha iyi götürebilirsek Allah'ın izniyle her gün bu halka biraz daha büyüyecek, her gün bu memleketin üzerine adalet güneşi biraz daha yaklaşacak ve inşallah doğacaktır, tulu edecek, yükselecektir. Ama bu kendi kendine olmayacaktır. Bunun olabilmesi için mutlaka kardeşlerimin çalışması lazımdır." dedi.

"Adaletin tesis edilebilmesi için halkın HÜDA PAR'a ihtiyacı var"

Adaletin tesis edilebilmesi için halkın HÜDA PAR'a ihtiyacı olduğunu, HÜDA PAR'ın da sorunları çözebilmesi için halkın desteğine ihtiyacı olduğunu belirten Yapıcıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Bizim yükümlülüklerimizden birisi şu değil midir? Bir münker gördüğümüzde, bir kötülük gördüğünüzde eğer yapabiliyorsak ona elimizle müdahale etmemiz gerekir. Eğer buna güç getiremiyorsak dilimizle, ona da güç getiremiyorsak kalbimizle ondan buğz etmemiz gerekir. Öyle mi? Bu bize bir emirdir. Peki, yanı başımızda bir sürü münkerât işleniyor, onlara elimizle müdahale edebilme imkânı sahip miyiz? Değiliz. Şu anda sadece dilimizle müdahale ediyoruz, sadece çıkıp söyleyebiliyoruz. İşte o hatalara müdahale edebilmek için halkın desteğine ihtiyacımız var. Adaletin tesis edilebilmesi için halkın HÜDA PAR'a ihtiyacı var, HÜDA PAR'ın da bunları gerçekleştirebilmesi için halkın desteğine ihtiyacı var. O desteği siz hür kadrolar temin edeceksiniz."  

"Aleyhimize bile olsa hak için adil şahitler olmaya ahdetmişiz"

"Yolumuz hak, davamız insaniyet, talebimiz adalettir." vurgusunda bulunan Yapıcıoğlu, "Kardeşlerim! Eğer gerçekten partimizi, ilkelerimizi, duruşumuzu, memleket meselelerine önerdiğimiz çözümleri insanımıza doğru bir şekilde anlatabilirsek ben öyle inanıyorum ki; o halka genişleyecek. Bunun için de sizin cehd ve gayretlerinizin artmasını bekliyorum. Memleketin adil şahitliğe ihtiyacı var. Yolumuz hak, davamız insaniyet, talebimiz adalettir. Aleyhimize bile olsa hak için adil şahitler olmaya ahdetmişiz ve inşallah adil şahitlik yapmaya devam edeceğiz. Memleketin buna olan ihtiyacını biliyorsunuz. Memleketin buna olan ihtiyacı ve bizim milletimizin, halkımızın, insanımızın desteğine olan ihtiyacımız daha fazla çalışmayı gerektiriyor." ifadelerini kullandı.

"Başarı doğru bir çizgi üzerinde yürüyüşüne devam etmektir"

Gerçek manada başarının istikamet üzere kalmak olduğunu belirten Yapıcıoğlu, son olarak şunları söyledi: "Bütün çabalarımıza rağmen eğer beklediğiniz desteği alamazsak yine kendimizi başarısız addetmeyeceğiz. Her zaman söyledim, bir kez daha söylüyorum: Başarı şu veya bu kadar oy toplamak, şu veya bu kadar insanın desteğini almak değildir. Başarı istikamet üzere kalmaktır. Başarı doğru bir çizgi üzerinde yürüyüşüne devam etmektir. İnşallah yola çıktığımız ilk günden bugüne kadar biz o dosdoğru yolu, dümdüz çizgiyi terk etmedik, bundan sonra da yine o yolda yürümeye devam edeceğiz."

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum