Advert
as

Arakanlı Müslümanlar için Yardım Kampanyası

Arakanlı Müslümanlar için Yardım Kampanyası

Yetimler Vakfı'nın Arakanlı Müslümanlar için başlattığı kampanyaya destek veren Solhan Umut Kervanı, ilçede yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu.


Yetimler Vakfının Myanmar ordusu ve Budist çeteler tarafından katledilen Arakanlılar için başlatmış olduğu  "Arakanlı Müslümanlar İçin Acil Yardım" kampanyasına bir destekte Solhan’da faaliyet yürüten Umut Kervanı geldi. Solhan Umut Kervanı Temsilcisi Ayhan Erkmen, Arakanlı Müslümanlar için ilçede kampanya başlattıklarını söyledi.


Erkmen; "Arakan’daki mağdur ve mazlum kardeşlerimize bir umut olmak adına, İnsani ve vicdan olarak oradaki kardeşlerimize yardım etmek istiyoruz. Arakan’daki kardeşlerimizin yaşadığı mağduriyet ve mazlumiyet vicdan sahibi her insanın ve Müslüman’ın yüreğini dağlamaktadır. Bu manzara karşısında elimizden bir şey geliyorsa bunun gayret içindeyiz. Müslümanlar olarak bu vahşette dur demek için her insan ve Müslüman’ın harekette geçmesi lazım. Bu kardeşlerimiz hayatta kalmak için kaçarken yollarda aç ve susuz ölüyorlar. Yıllarca şirin gösterilen zalim ve müşrik Budistler tarafından hunharca katlediliyorlar. Biz Müslümanlar bu vahşette duyarsız kalamayız.  Dolayısıyla bu kardeşlerimize dost, merhamet ve yardım elini uzatmamız lazım ” ifadelerini kullandı.

 


Yardım yapılması konusunda çağrıda bulunan Erkmen; "Bizler Türkiye genelinde 3 aylık yardım kampanyasını başlatmış bulunmaktayız. Burada şunu söylüyorum. Tüm kardeşlerimizden, eş, dost tüm kardeşlerimizi yardım etmeye davet ediyoruz. Çünkü Arakan’daki kardeşlerimizin çaresizliği yüreğimizi yakmaktadır. Eğer bizler gayret çaba gösterip kardeşlerimizin dertlerine derman olup, her ortamda yapılan vahşeti dillendirip onlara sahiplik etmezsek Allah bunun hesabını bizden soracaktır. Bizlerin elinde ne geliyorsa onun gayreti içinde olalım " şeklinde konuştu.

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum