Advert
as

İmam Hatip Okullarının Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

İmam Hatip Okullarının Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

İmam Hatip Okulları'nın kuruluş yıldönümü, İlçemizde düzenlenen programla kutlandı.


İmam Hatip Okullarının 104. Kuruluş Yıldönümü Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmenleri tarafından Kültür Merkezinde düzenlenen törenle kutlandı. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, ilçe vaizi Osman Numanoğlu, cami imam hatipleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

İmam hatip okullarının ilk temeli, 1913’te imam hatip yetiştirilmek üzere açılan medreseler oluşturdu. İmam hatip okulları, 13 Ekim 1951´de bütün engellemelere rağmen yedi ilde yeniden açılmaya başlandı. İmam Hatip Okulları, Müslümanların dünya çapında iz bırakan ilmi çabalarının en önemli yansımalarından biridir.

 

İçinde bulunduğu toplumda örnek bir model oluşuyla insanlığa ciddi katkılar sunmanın yanı sıra İslam´ı doğru bir şekilde öğrenmek ve öğretmek, gelecek nesillere aydınlık ufuklar açmak, inanç ve değerleri korumak amacıyla İmam Hatip okullar açıldı.

 

İmam Hatip Okulları, kendi medeniyet köklerinin yanı sıra inanç ve değerleri konusunda herhangi bir mahcubiyet duymadan düşünce, fikir ve inançlarını onurla ifade eden, kendinden emin, kararlı ve donanımlı bir neslin yetişmesi için kuruldu. Son zamanlarda tekrar canlanan İmam Hatip Okullarının bu yıl kuruluş yıldönümü kutlandı.

 

Düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra okul Müdür Baş Yardımcısı Mikail Azak açılış konuşmasını yaptı. Azak, konuşmasında özellikle imam hatipli olmanın vasıflarına vurgu yaptı. Müteakiben “Geçmişten Günümüze İ.H.L.” adlı video izletildi. Videoda İmam Hatip Okullarının tarihsel süreçleri içerisinde çektikleri sıkıntılara yer verildi. 11/B sınıfı öğrencilerinden Asiye Çiftçi “İmam Hatiplim” adlı şiiri okudu. Müzik öğretmeni Ali Parlak tarafından ney dinletisi yapıldı. Ney dinletisini takiben yine 11/B sınıfı öğrencilerinden Suna Barış “İmam Hatip Gencisin” adlı şiiri seslendirdi. Programa “Biz Kimiz” adlı video ile devam edildi. Daha sonra okul müdür yardımcısı Yusuf Sarı, Nurullah Genç’in “Uyan Artık Yiğidim” adlı şiirini okudu. Program okul ilahi korosunun “Sevdim Seni” ve “ Ben İmam Hatipliyim” adlı ilahilerin seslendirmesiyle son buldu.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum