Advert
as

Tanıtım Günlerinde Solhan Rüzgarı

Tanıtım Günlerinde Solhan Rüzgarı

Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, kurulan stantta gelen ziyaretçilerle yakından ilgilenerek ilçenin tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında detaylı bilgi verdi.

Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, kurulan stantta gelen ziyaretçilerle yakından ilgilenerek ilçenin tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında detaylı bilgi verdi.

 

Bingöl Tanıtım Günleri programı 11-15 Ekim 2017 günleri arasında İstanbul Maltepe Sahil Etkinlik Alanında yapıldı. Uzun uğraşlar sonunda yapılan çalışmalar ve ürünlerin sergilenmesi ve Bingöl’ün Merkez ve İlçeleri ile tanıtımı yapıldı.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ve HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin İstanbul'da düzenlenen Bingöl Tanıtım Günleri’ne katıldı.

 

Maltepe Sahili Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen Bingöl Tanıtım Günleri’nin açılış töreninde konuşan ve kendisi de Bingöl doğumlu olan Yılmaz,  İstanbul'un kendilerinin ikinci vatanları olduğunu söyledi.  Bingöl'ü hiç bilmeyen ve hiç gitmeyen kişilere burada kenti tanıtma imkânının sunulduğunu belirten Yılmaz, bu etkinliğin Bingöl’ü ziyaret eden kişi sayısının artırılmasına katkı sağlamasını diledi.

Doğuda yaşayan vatandaşların iş ve askerlik vesilelerle batıyı tanıma imkanı bulduğuna değinen Yılmaz, "Batıda yaşayan insanlar ise doğuyu medyadaki algı üzerinden biliyorlar. Bu algı çok çarpık ve yanlış bir algı. Terör olaylarından dolayı bütün bölge için olumsuz bir yargı oluşuyor. İşte bu tanıtım günleri vesilesiyle doğuya yapılacak ziyaretler, önyargıların kırılmasında ve kardeşliğin pekiştirilmesinde çok büyük önem taşıyor. Bana Bingöl'ün en değerli varlığı nedir? diye sorarsanız, ne güneşin doğuşu ne yaylalar ne termal kaynaklar ne de kayak tesisleri derim.  Bingöl'ün en değerli varlığı, Bingöllülerdir.”

Milletvekili Enver Fehmioğlu ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun’un da selamlama konuşması yaptığı etkinlik, Bingöllü şairler Ali Haydar Haksal, Nurettin Durman ve Metin Kaygalak’ın şiir dinletisi gerçekleşti.

 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin Tanıtım Günleri'ne katıldı

İstanbul Maltepe Sahil Etkinlik Alanında düzenlenen '2. Bingöl Tanıtım Günleri' programına katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin'e, İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ve beraberindeki heyet de eşlik etti. Açılan stantları gezerek esnaflarla sohbet eden HÜDA PAR heyeti, Bingöl'ün yöresel lezzetlerini yakından inceledi.

 

Bingöl Türkiye'nin Önemli Bir Şehridir

7 Haziran 2015 yılında gerçekleştirilen genel seçimlerde Bingöl'den HÜDA PAR'ın desteklediği bağımsız aday olarak seçime giren Sait Şahin, Bingöl'ün tarihi, kültürel geçmişi, yöresel yemekleri, güler yüzlü sıcak ve samimi insanıyla Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olduğunu; şehrin, bu yönleri ile Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu hem insan sağlığına hem toplumsal barışa hizmet edecek potansiyeli kendisinde barındırdığını ifade etti.

 

Yıldız,”Solhan’ın Misafirperverliği Dikkat Çekti”

Bingöl Tanıtım Günleri etkinliği kapsamında hafta sonu İlçe tanıtım saatleri, kapsamında Pazar günü Solhan saati programı ile Solhan anlatıldı.

Yapılan etkinlik ile ilgili konuşan Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, hazırladıkları hediyelik ürünler ile memleketin değeri olan bal ve kavurma gibi ürünleri misafirlere verdiklerini belirtirken stantlarına gelen misafirlere de Solhan’ı anlattıklarını ifade etti.

Solhan’ın dünyada üzerinde ağaç olan tek Yüzenada ile bilindiğini, Solhan’ın suyunun ve doğal zenginliklerinin olduğunu ancak bunlardan ziyade Solhanlıların iyi niyetliliği ve misafirperverliğinin kabul gördüğünü aktaran Yıldız, gelen tüm misafirlerin misafirperverlikten memnuniyetini belirttiğini söyledi.

Gerek İstanbul’da yaşayan ve gerekse civar illerde yaşayan Bingöllülerin, Solhanlıların kendilerini Solhan’da hissettikleri anıları yaşandığını aktaran Yıldız, Hemşehrilerimiz kadar Solhan’da görev yapanların standımızı ziyaret etmesi ve Solhan’ı bizlere anlatıp anıların canlandırması bizleri mutlu etti. Gelen misafirlere Solhan’ı anlatmamız çoğunda görme arzusu oluştuğunu ifade etmeleri de ayrıca bizleri sevindirdi. Her misafirimizi de Solhan’a davet ettik. Asıl doğa güzelliklerinin ve misafirperverliğin Solhan’da yaşayarak tadına varılabileceğini aktardık.” İfadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum