Advert
as

İşgem’den “Girişimcilik Günleri” Semineri

İşgem’den “Girişimcilik Günleri”  Semineri

Bingöl İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM), Solhan’da girişimci ve girişimci adaylarına “Girişimcilik Günleri” eğitimini verdi.


Solhan’da girişimci ve girişimci adaylarına Bingöl İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) projesi kapsamında “Girişimcilik Günleri” semineri verildi.

 

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafında ortaklaşa finanse edilen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında gerçekleştirilen Bingöl İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) projesi kapsamında gerçekleştirilen“Girişimcilik Günleri” semineri kurumların temsilcileri, öğrenciler ve iş dünyasından yaklaşık 300 kişinin katılımı ile Solhan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 

Seminere, Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner, Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz ve Sütbir İşletme sahibi Mehmet Agit Karagöz katıldı.

 

“Girişimcilik Günleri” programı Bingöl İŞGEM projesi takım lideri SorenHjorth’un sunumu ile başladı. Hjorth sunumunda Bingöl İŞGEM projesi ile ilgili detaylı bilgileri verdi. Yeni kurulacak işletmeler için inşa edilmekte olan 22 Atölyeden, girişimcilerin bu alanda nasıl yer alabileceklerinden ve verilecek danışmanlık desteklerinden söz etti. Sütbir Şirketi’nden Mehmet Agit Karagöz kendi firmasının kuruluş hikâyesini ve yapmış oldukları çalışmalardan bahsetti. Dinleyicileri soruları detaylı şekilde cevaplandı.

 

Bingöl İŞGEM projesi bölgesel girişimciliğin artırılmasında ve güçlendirilmesinde önemli bir rol oynuyor. Girişimci teşvik modeli ve iş kuluçkası olarak İş Geliştirme Merkezleri modeli, hem yeni ticari işletmeler olan KOBİ’leri (Küçük Ve Orta Büyüklükteki İşletmeler) destekliyor hem de istihdamı artırıyor. İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM), yeni girişimcilerin iş kurmalarını destekleyen, kolaylaştıran, uygun kiralı iş yeri ile ortak danışmanlık, işletme koçluğu ve idari işler hizmetleri sağlayarak işletmelerin en kırılgan oldukları iş kurma aşamasında karşılaşacakları riskleri en aza indiren bir iş destek modelidir.

 

Bingöl İş Geliştirme Merkezi (İşgem) Projesi Nedir?

 

Bingöl İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM), Bingöl’ün kalkınması için büyük bir potansiyel barındıran alanlarda üretimin arttırılması ve yeni ihracat pazarlarına odaklanarak yerel KOBİ’lerin rekabet güçlerinin artırılması amacıyla kurulmaktadır. Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Rekabetçi Sektörler Programına sunulan Bingöl İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) projesi ile işini geliştirmek isteyenlere ve yeni girişimcilere, eşit girişim, iş ve gelir olanağı sağlanması planlanmaktadır.

 

Proje bünyesinde işletmelerin ortak kullanımına açık İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM), yeni girişimcilerin iş kurmalarını destekleyen, kolaylaştıran, uygun kiralı iş yeri ile ortak danışmanlık, işletme koçluğu ve idari işler hizmetleri sağlayarak işletmelerin en kırılgan oldukları iş kurma aşamasında karşılaşacakları riskleri en aza indirmeyi hedeflemektedir.

 

 

KOBİ’lerin rekabet güçlerini artırmak üzere eğitimler ve uzun dönemli danışmanlık hizmetleri verilecektir. Güçlü ve tam donanımlı bir altyapı ile KOBİ’lere destek sağlayacak olan Bingöl İş Geliştirme Merkezi Projesi’nin, bölgesel girişimciliğin artırılması ve desteklenmesinde öncü rol oynaması amaçlanmaktadır.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum