Advert
as

Minik Yarışmacıdan Büyük Yardım

Minik Yarışmacıdan Büyük Yardım

Bingöl FM’de her cumartesi düzenlenen "Çocuklar Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasının birincisi İsa Semih Kalkan (9), yarışmada kazandığı parayı Arakan’lı Müslümanlara bağışladı.


Bingöl’de 102,0 frekansıyla yayın yapan Bingöl FM’de, her cumartesi 6-15 yaş arası çocuklara yönelik canlı olarak yayınlanan "Çocuklar Yarışıyor" programında birinci olan yarışmacısına 50 TL ödül veriliyor.

Bu haftaki yarışmanın birincisi olan 9 yaşındaki İsa Semih Kalkan isimli öğrenci, kazandığı 50 TL’yi Bingöl FM aracılığıyla Arakan’lı mazlum Müslümanlara gönderilmesini istedi.

Yarışmada kazandığı 50 TL ödülü Myanmar rejimi ve Budist çetelerin saldırılarına maruz kalan Arakanlı Müslümanlara bağışlayan 9 yaşındaki Semih Kalkan, duygularını şöyle ifade etti: "Arakan'daki Müslümanlar her gün öldürülüyor ve soykırıma uğruyorlar. Her Müslüman bu konuda duyarlı olmalı. Kimin elinden ne geliyorsa onlara yardım yapması lazım. Ben bir çocuk olarak yarışmada kazandığım bu hediyeyi azda olsa onlara bağışladım. Tüm yaşıtlarımdan isteğim, bir defaya mahsus da olsa harçlıklarını Arakanlı kardeşlerimize göndersinler. Çünkü oradaki çocukların hiçbir şeyleri yok. Allah yardımcıları olsun."

 

Konu ile ilgili Bingöl FM yetkilileri de "Çocuklarımızın bu konuda sorumluluk bilinci ile hareket etmeleri bizleri son derece memnun etmiştir. Özelde İsa Semih Kalkan’a, genelde tüm çocuk dinleyicilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın mazlum Müslümanları unutmaması ve kazandıkları parayı kendilerine harçlık yapabilecekken, ihtiyaç sahibi mazlum Arakanlı Müslümanlara gönderilmek üzere infak etmeleri, İslami ve insani açıdan takdire şayan bir davranıştır. İsa Semih Kalkan’ın bağışı, Arakan’lı Müslümanlara yardım ulaştıran STK’lar aracılığı ile yerine ulaştıracağız inşallah." ifadelerini kullandılar.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum