Advert
as

Umre Ödüllü 'Kur'an Pınarı Sınavı' Yapıldı

Umre Ödüllü 'Kur'an Pınarı Sınavı' Yapıldı

Çağrı-Der’in üye olduğu Kur’an Nesli Platformu tarafından Pazar günü Türkiye genelinde olduğu gibi Solhan’da da umre ödüllü “Kur'an Pınarı Sınavı” yapıldı.


 

Kur’an Nesli Platformuna üye olan Solhan Çağrı-Der, üç ayrı kategoride Türkiye geneli umre ödüllü “Kuran Pınarı Sınavı” Pazar günü saat 10.30 ‘da Kaymakam Ersin Ateş Okulunda yaptı. Yapılan sınava toplam 115 kişi katıldı.

 

Çağrı-Der Başkanı Muhsin Barış, Türkiye genelinde Pazar günü yapılan umre ödüllü "Kur'an Pınarı Sınavı" hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, Kur'an Nesli Platformunun, insanlığa faydalı bireyler yetiştirmek ve toplumun hayatına ilahi öğretiler çizgisinde yön vermek adına çaba sarf ettiğini belirtti.

 

Barış, “Bizler biliyoruz ki yeryüzündeki tüm sorunların kaynağı, insanlığın ilahi mesaja sırt çevirmesidir. İnsanlığın ve ümmetin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmasının yegâne yolu Allah’ın mesajı ile buluşmaktır. Hiç şüphesiz hayatı kim var etmişse hayata yön veren de o olmalıdır. Bizleri yaratan Rabbimiz insanlığı kendi terbiyesinden geçirmek üzere peygamberler ve kitaplar göndermiştir. Biz kullarına düşen de bu çağırıcılara ve kitaba kulak verip, hayatımıza bu istikamette yön vermektir.” dedi.

 

Sınavın 3 kategoriden oluştuğunu belirten Barış, “Birinci kategoride 2005-2009 arası doğumlu çocuklar için ‘Kur’an Pınarı’ adlı kitap esas alındı. Kitapta 30’uncu cüzden süreler, Hz. Âdem kıssası tefsiri ve bazı hadislerin yer aldığı kitabımız 144 sayfadan ibaret olup, 3 bölümden oluşmaktadır. Bu kategorideki toplam soru sayısı 60’dır.” dedi.

 

Açıklamasının devamında Barış,“2’nci ve 3’üncü kategoride sınava girecekler ortak bir kitaptan sorumlu tutuldu. Soru seviyesi kategorilere göre belirlendi. Gençler ve yetişkinler için hazırlanan ‘Kur’an Pınarı 2017’ kitabı ise sadece 214 sayfa olup, aynı şekilde 3 bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde 30’uncu cüz süreleri, 2’nci bölümde Hz. Âdem ve şeytan kıssası tefsiri, 3’üncü bölümde ise Kur’an’ın feyzini konu eden bazı hadisler yer aldı. 2’nci kategoride 2001-2004 arası doğumlular, 3’üncü kategoride ise 2000 ve öncesi doğumlular sınava girdi. Bu her iki kategoride de soru sayısı 80 olup, seviyeler esas alınarak farklı sorular yer aldı.”

 

 

Sınavda umre başta olmak üzere 700’ün üzerinde çeşitli ödülün olduğuna değinen Barış, “Sınavla ilgili gerekli bilgilere www.kurannesliplatformu.com adlı web sayfasından ulaşılabilir. Rabbimizden bu anlamlı çalışmada bizleri muvaffak kılmasını diliyoruz. Ayrıca sınavda kendilerine yardımcı olan Kaymakam Ersin Ateş okul idareci ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum