Advert
as

Özyurt, Dualarla Toprağa Verildi

Özyurt, Dualarla Toprağa Verildi

Hakkari’nin Şemdinli İlçesinde şehit düşen sözleşmeli er Ersin Özyurt, Murat Köyü Alak Mezrasında dualarla toprağa verildi.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde sınırın sıfır noktasında PKK ile girilen çatışmada yaralanan sözleşmeli er Ersin Özyurt kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Şehit olan Özyurt’un cenazesi, helikopterle İlçe Jandarma Komutanlığına getirildi. Özyurt’un naaşı silah arkadaşlarının omuzlarında katafalka konuldu. Saygı duruşunun ardından şehit Özyurt’un özgeçmişi okundu. Düzenlenen törende konuşan İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş, “Ersin kardeşim, Peygamberlikden sonra en yüksek mertebe olan şehadet mertebesine ulaşmış oldu. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Şehitlik, Allah yolunda ölmektir. Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin zira onlar diridir fakat siz farkında değilsiniz ayeti kerimede Cenab-ı Allah böyle buyurmuştur. Ersin kardeşimiz kutsallarımız için şehit oldu. Bunu unutmayacak unutturmayacağız. Allah’ın izniyle şehidimizin kanı yerde kalmayacaktır. Hain, alçak, dış güçlerin maşaları, karanlık odakların taşeronları, PKK terör örgütüne ve hiçbir teröristlere boyun eğmeyeceğiz, yılmayacağız ve gerekirse kanımızın son damlasına kadar bu mübarek toprakları savunacağız. Birlik beraberliğimizi hiçbir karanlık güç bozmayacak, bugün acımız ne kadar büyük olsa da hainleri sevindirmeyeceğiz. Gözyaşlarımızı içimize akıtacağız, aramıza fitne fesat tohum ekmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Dün Şemdinli de Ersin’imizle birlikte 6 askerimiz ve korucularımız şehit olmuştur, onlara da Allah’tan rahmet kederli ailelerine ve bütün milletimize baş sağlığı diliyorum.” dedi.

İl Müftüsü Mecit Can’ın okuduğu duanın ardından, şehidin naaşı Solhan Ulu Cami’ye getirildi. Ulu Cami’de kılınan cenaze namazının ardından Özyurt'un naaşı Murat Köyü Alak Mezrasına götürülerek toprağa verildi.

Törene, Bingöl Valisi Ali Mantı, Kaymakam Fatih Okumuş, 49’uncu Komando Tugay Komutanı Ersin Altay, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl İl Emniyet Müdürü Metin Akay, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, il ve ilçe protokolü, ilçe halkı ve askeri erkân katıldı.

 

 

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum