Advert
as

Şirketlerin Gecikme Cezası Siliniyor

Şirketlerin Gecikme Cezası Siliniyor

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Divanı, aidat borcu olan tasfiye ve terk halindeki şirketlerin bir sefere mahsus gecikme cezalarının silinmesine karar verdi.

 

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan açıklamada, 7 Kasım 2017 tarihinde yapılan olağan toplantıda alınan karar gereği, tasfiye ve terk halindeki şirketlerin biran evvel borçlarını yapılandırmak için başvurmalarının gerektiği belirtildi.

 

Borçların ödenmesi halinde gecikme zammının alınmayacağı ifade edilen açıklamada,"5174 sayılı Kanunun 77. Maddesi gereğince ödemekle yükümlü oldukları aidatları ödemeyip haklarında gecikme cezası tahakkuk eden, tasfiye ve terk halinde bulunan şirketlerin en geç 29 Aralık 2017 tarihine kadar başvurmaları halinde bu fırsattan yararlanabilecekler. Durumu tasfiye ve terk olan geçmiş yıllara ait aidat borçları bulunan üyelerimiz, hükmen temerrüt halinde kalmamaları için ilgili şirketlerin odamıza müracaat ederek aidat borçlarının tamamını ödemeleri halinde, bu borçlara ait gecikme zamları bir seferliğine silinecek. Ödemeler nakit veya kredi kartıyla doğrudan odamızda yapılabileceği gibi, banka yoluyla EFT veya havale şeklinde de yapılabilmektedir” denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum