Advert
as

Velilere, Liselere Kayıt Sistemi Tanıtıldı

Velilere, Liselere Kayıt Sistemi Tanıtıldı

Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrenci velilerini okula davet ederek onlara yeni sınav sistemi hakkında bilgi verdi.

 

    

TEOG yerine gelen yeni sınav sistemi LKS (Liselere Kayıt Sistemi) için Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrenci velilerine bilgilendirmede bulundu.

 

Sekizinci sınıf öğrenci velilerine yönelik yapılan toplantıya okul müdürü, öğretmenler ve veliler katıldı.

 

Toplantıda Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Selahattin Akdeniz kısa bir konuşma yaparak sözü sınıf rehber öğretmeni Kübra Abbasoğlu´na verdi. Abbasoğlu, yeni sınav sistemi hakkında bilgi vererek bu konuda kendilerine düşen görevi hakkıyla yerine getirdiklerine inandığını, velilerden gelecek olan istekleri de dikkate alarak rotalarını çizeceklerini ve bu konuda velilerin kaygılanmalarına gerek olmadığını söyledi. 

 

Daha sonra söz alan okul rehber öğretmeni Hamza Ayaz konuşmasında, “TEOG Yerine “LKS yani Liselere Kayıt Sistemi veya Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi ” adı ne olursa olsun bu yeni sistem neler getiriyor?  İsmi "Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi veya LKS yani Liselere Kayıt Sistemi veya Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi " olarak açıklanan yeni sistem adrese dayalı yerleştirme öngörüyor. Buna göre, öğrenciler adreslerine en yakın 5 okuldan birini seçecek. Evlerine yakın okullara yerleştirilen öğrencilerin oranı yüzde 90 civarında olacak.

Belirlenecek nitelikli okullara girmek isteyen 8. sınıf öğrencileri için ise Milli Eğitim Bakanlığı´nca merkezi sınav yapılacak. 90 dakika sürecek merkezi sınavda 60 soru yer alacak. Sınavda 6, 7 ve 8´inci sınıf müfredatından sorular yer alacak. Merkezi sınav Haziran ayının ilk hafta sonu yapılacak. Okulların kontenjanı dolduğunda ise okul başarı puanı esas alınacak. Yabancı eğitim kurumları isterlerse kendi sınavlarını yapabilecek. İsterlerse Bakanlığın merkezi sonuçlarıyla kayıt da yapabilecekler. Sınavla girilecek okulların sayısı 600’dür. Bunun dışındaki okullara adrese dayalı sistemle girilecektir. Bu 600 lisenin ismi Mayıs ayında açıklanacaktır. Sınava girecek öğrencilerin de 5 tercih hakkı bulunacak. Sınava girecek öğrenciler, açıklanacak okullardan 5 tanesini tercih edecek, bu okullardan birini kazanacak. Ola ki kazanamazsa, o zaman da adrese dayalı sisteme bağlı olarak kendi evine en yakın 5 okuldan birisini tercih etmesi istenilecek. Dolayısıyla sınava girenler için 10 okul tercihi olacak 5 artı 5, sınava girmeyenler için 5 okul tercihi olacak.  İsteğe bağlı yapılacak sınav, sayısal ve sözel olmak üzere iki bölümden oluşacak, sınav tek oturumda yapılacak.”dedi.

 

Okulun Türkçe öğretmeni Ferhat Çiftçi ise velilerimizin kaygılanmamalarını, süreci birlikte götüreceklerini ve velilerin taleplerini karşılamak için her zaman gayret göstereceklerini söyledi.

 

 

Son olarak velilere söz verildi. Söz alan veliler, öğrencilerini sınava sokacaklarını ve öğretmenlerin, idarenin de bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını istediler.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum