Advert
as

Solhan'da Diyabet Standı Açıldı

Solhan'da Diyabet Standı Açıldı

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Solhan Ulu Camii önünde şeker ölçümü için stant açıldı.


14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Solhan İlçe Sağlık Müdürlüğü, bir dizi çalışma başlattı.  Solhan Ulu Camii Önünde açılan stantta görevliler tarafından ücretsiz şeker ölçümü yapılarak, diyabet ile ilgili bilinçlendirme çalışmalarında bulunuldu.

 

 

Dünya Diyabet Günü nedeniyle açıklama yapan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sezer Ayman, “Diyabet ya da halk arasında bilinen adıyla Şeker Hastalığı vücudumuzda pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin üretememesi ya da ürettiği insülinin etkili bir şekilde kullanılamamasına bağlı gelişen ve yaşam boyu süren kronik bir hastalıktır. Diyabet konusunda toplumsal farkındalığın arttırılması ve konunun öneminin vurgulanması amacıyla Bakanlığımızca her yıl 14 Kasım Dünya Diyabet Günü olarak kutlanmaktadır. Bu çerçevede ilçe Sağlık Müdürlüğü olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirmekteyiz. İlçede sağlık personeli tarafından stand açılarak ücretsiz şeker ölçümü ve diyabet ile ilgili bilinçlendirme çalışmaların yapılması, bunun yanında okullarda seminer vermekteyiz.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum