Advert
as

Bir Ailenin Dramı

Bir Ailenin Dramı

Çakan ailesi kalp hastası anne ve iki engelli çocuğuyla beraber yardım bekliyor.

 

Kültür mahallesinde ikamet eden Ali Çakan adlı vatandaş kalp hastası eşi ve iki engelli çocuğuyla beraber soğukların iyice hissedildiği bu günlerde evinin küçük bir odasında elektrikli soba ile ısınmaya çalışıyor. Mahalleye döşenen doğalgaz ile birlikte kombi alamayan vatandaşların çilesi de başka mağduriyetlere kapı aralıyor.

Konuyla alakadar mağduriyetini dile getiren Ali Çakan şu açıklamalarda bulundu; "Doğalgaz ile beraber döşeme adına çıkan masrafları karşılayamıyoruz. Kombi alacak paramız yok ve beş bin tl istiyorlar. Aylık beş yüz tl teklif ettim ancak taksite bağlamadılar. Evde 4 kişi yaşıyoruz, hepimiz bir odada kalıyoruz. Evde donuyoruz. Sıcak su sorunumuz var. Ailece hasta olacağız. Valilik bize yardım etsin. Geçinemiyoruz.” şeklinde konuştu.

"Kalp Hastasıyım"

Ali beyin eşi ise kalp hastası olduğunu belirtip, daha öncede evlerinin yandığını halkın yardımı ile evlerini tekrardan kurduklarını söyledi. "Evimiz şuan çok soğuk, kombi alacak gücümüz yok. Kalbim ağrıyor, ev çok soğuk, hep battaniye altında ısınıyoruz. Eğer siz böyle soğuk bir evde yaşayabiliyorsanız bizde yaşarız. Allah var, Allahtan korkun. Kombi alacak durumumuz yok. İnsanlık öldü mü? Bu halimizi niye görmüyorlar!" diyerek yardım talebinde bulundu.

"Ali Çakan Mağdur Bir Vatandaştır"

Mahalle esnaflarından Zahit Bürkek ise; “Komşumuz Ali Çakan iki engelli çocuğuyla beraber gerçekten de çok zor durumda. Sahipsiz bırakılmışlar. Bizde mahalle esnafı olarak kendileri için birşeyler yapıyoruz ancak yeterli değil, duyarlı vatandaşlarımızdan yardım talep ediyoruz. Allah için yardım etseler çok iyi olur. Kışın havalar çok soğuk. Bizler kaloriferli evlerde dahi tam ısınamazken, onlar elektrikli soba ile ısınıyorlar. Onların çok acil bir şekilde kombiye ihtiyaçları var. En azından bir kombi takalım da mağduriyeti giderilsin.

"Mağdur Bir Aile Var"

Komşusu Remzi Bezekçi ise komşusunun mağdur bir aile olduğunu dile getirip şöyle konuştu; “Ali Çakan benim komşum, kendisi mağdurdur ve mağduriyetini herkes biliyor. Kombi alacak parası yok, beş yüz tl taksit teklifi yapmasına rağmen kendisine yardımcı olunmadı. Hava çok soğuk. Hali vakti yerinde olan vatandaşlardan yardım bekliyoruz. Ortada gerçekten de mağdur bir aile var.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum