Advert
as

"Kültür Emperyalizmine Karşı Hep Birlikte Direnmeliyiz"

Bingöl’de Kısa Film Festivalinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, sadece silahlarla ordularla ülkeler işgal edilmediğini belirterek, "Hayallerimizin işgal edilmesine, kültür emperyalizmine karşı hep birlikte direnmeliyiz." dedi.


Bingöl’de 1. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivalinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dünyada sadece silahlarla ordularla ülkeler işgal edilmediğini belirterek "Hayallerimizi işgal ediyorlar bir taraftan bazı güçler. İşte biz buna müsaade etmemeliyiz.  Hayallerimizin işgal edilmesine, kültür emperyalizmine karşı hep birlikte direnmeliyiz." dedi.

 

Bingöl’de Bingöl Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Bingöl Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün destekleri ile düzenlenen 1. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçekleşti.

 

Açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

 

1.Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali’nin açılış programında konuşan Yılmaz,  sanatın dünyanın ve hayatın ruhu olduğunu belirtti.

 

Yılmaz, "Bize farklı gerçekliklere yolculuk imkânı sağlayan bir mecradır sanat. Değerli arkadaşlar! Sinema sanatı birçok sanatı içinde barındıran bir alandır.  Müziğinden görselliğine bir çok unsuru sesiyle, renkleriyle, bir araya getiren edebiyatıyla, senaryosuyla bütünleştiren çok sanatlı bir alan sinema." dedi.

 

"Kültürel anlamda gelişmemiş bir toplum ne bağımsız ne de gelişmiş bir toplum haline gelebilir"

 

Yılmaz, "Sinemanın son yüzyıldır gerek dünyaya gerek ülkemize nasıl damgasını vurduğunu biliyoruz. Televizyon sosyal medya ne kadar gelişirse gelişsin sinemanın yeri gerçekten ayrıdır. Ben uzun yıllar Kalkınma Bakanlığı yapmış kardeşiniz olarak şunu çok net şekilde ifade etmek istiyorum: Bir ülkenin kalkınması, bir toplumun kalkınması sadece ekonomiyle, fiziki gelişmeyle sağlanamaz. Kültürel anlamda gelişmemiş bir toplum ne bağımsız olabilir ne de gerçek anlamda gelişmiş bir toplum haline gelebilir. Bunun da yolu belli toplumların kültürünü, sanatını ilerletmesi lazım." ifadelerini kullandı.

 

"Kültür emperyalizmine karşı hep birlikte direnmeliyiz"

 

Dünyada sadece silahlarla, ordularla ülkeler işgal edilmediğini ifade eden Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hayallerimizi işgal ediyorlar, bir taraftan bazı güçler işte biz buna müsaade etmemeliyiz.  Hayallerimizin işgal edilmesine, kültür emperyalizmine karşı hep birlikte direnmeliyiz.  Sadece bunu Bingöl olarak, Türkiye olarak söylemiyorum; bütün insanlık olarak söylüyorum. Farklılıklarımızı zenginlik olarak yaşamalıyız. Sinema sadece Hollywood olmamalı. Sinema insanlığın sineması olmalı ve Afrika’dan uzak doğuya, Latin Amerika’dan Ortadoğu'ya bütün kültürlerin kendisine ifade imkânı bulduğu bir alan olmalı. Bunu başardığımız zaman gerçek anlamda, küresel anlamda insanlığın kültürü de çok daha üst seviyelere çıkmış olacaktır."

 

 

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak da "Bu tür programların hem üniversitemizde hem de ilimizde gerçekleşmesi çok önemli. Bu bir başlangıç, dilerim bundan sonrası daha iyi, daha güçlü, daha etkili bir şekilde olur. Sinema bir sanattır. Biz çoğu şeyi sinemalar ve filmler üzerinden görüyoruz." dedi.(İLKHA)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum