Advert
as

Bayanlara Özel Mevlid-i Nebi Etkinliği

Bayanlara Özel Mevlid-i Nebi Etkinliği

İlçe Müftülüğü ve Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen 2017 yılı “Mevlid-i Nebi” programına Solhanlı bayanlar yoğun bir ilgi gösterdi.


İlçemizde Mevlid Kandili nedeniyle İlçe Müftülüğü ve Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından bayanlara özel düzenlenen “Mevlid-i Nebi” programına Solhanlı bayanlar yoğun bir ilgi gösterdi.

 

İlçe Müftülüğü 15 Temmuz Şehitler Kız Kur’an Kursunda, Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ise Ulu Camiide bir program düzenledi.

 

Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin düzenlediği ve bayanların yoğun ilgi gösterdiği Ulu Camii’deki Program, Akşam Namazından sonra okul öğrencisi Emine Bozkurt’un okuduğu Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Peygamber Efendimiz için okunan hatimler için hatim duası yapıldı.

Bu gecenin önemine binaen okulun meslek dersleri öğretmenlerinden Demet Akbal,"Efendimiz (sav)´i nasıl sevmeliyiz ?"   sorusunu temel alarak bir sohbet yaptı. Sohbette Allah Resulü’nün dünyaya teşrifleri,  ümmetine düşkünlüğü,  Kur´an ´ da Hz. Peygamber ile ilgili ayetler ve inananlar olarak bunlardan ne anlamalıyız,  sahabenin Allah Resulü’ne karşı sevgisi nasıldı gibi konulardan bahsedildi. Allah Resulü’nü sevmenin Allah’ın bir emri olduğu,  O’na (sav) tabi olanları Allah’ın seveceği, O’nu(sav) sevmenin de sünnetini yaşamakla mümkün olacağı belirtildi. Sohbetin sonunda bu geceyi nasıl değerlendirmeliyiz, neler yapmalıyız tavsiyelerde bulunuldu.

 

Sohbet sonrası okulun ilahi korosu çeşitli ilahilerle geceye eşlik etti. Okul öğrencilerinden Gamze Çalışan,  Elif Akar ve Suna Barış’ın okuduğu Mevlid-i Şerif sonra Yatsı namazı kılındı. Namaz sonrası dağıtılan ikramlarla program sona erdi.

 

 

İlçe Müftülüğü, 15 Temmuz Şehitler Kız Kur’an Kursunda Program Düzenlendi

 

Bayanlara yönelik bir diğer program ise İlçe Müftülüğü tarafından 15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursunda Mevlidi Nebi haftası münasebetiyle yapıldı.

 

Solhanlı hanımların çok yoğun bir katılımıyla gerçekleşen programda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Mevlid ve ilahileri okundu. 15 Temmuz Şehitleri Kur’an Kursunda bulunan Sıbyan Mektebinde eğitim alan minik gönüllü dev çocukların bir gösterisi oldu. Programın ilerleyen dakikalarında ise İlçemiz Müftüsü Ali İkiz, hanımlara Mevlidi Nebi haftası münasebeti ile ‘kadınların dinimizdeki yeri ve önemini Hz. Hatice (ra) örneğinde nasıl anlamalıyız’ içerikli bir sunum yaptı. Sunumdan sonra program ilahiler ve Mevlid-i Şerif’in okunması ile devam etti. Bu çerçevede ilçe Müftülüğünün düzenlediği program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile son buldu.

 

Mevlid-i Nebi haftası münasebeti ile düzenlenen bu programdan sonra, programa katılan hanımlar Kur’an Kursunda görevli hoca hanımların eşliğinde yeni faaliyete giren 15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursu gezdirildi. 15 Temmuz Şehitler Hafızlık Kur’an Kursunu çok beğenen hanımlar, hali hazırda Kursta eğitim Hafızlık eğitimi gören 20 öğrenciden dua istediler. Kursun giriş katında bulunan Sıbyan mektebini ziyaret eden Hanımlar, yapılan çalışmalar hakkında Kur’an Kursu yöneticisi Eda Zengin tarafından bilgilendirildi. Ayrıca programa katılan hanımlar, bu tür etkinliklerin devamını da beklediklerini ifade ettiler. Müftülük yetkilileri ise, bu ve buna benzeyen programların Solhan Merkez ve Arakonak Beldesi başta olmak üzere, köylerde de yapılacağını belirtti.

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum