Advert
as

“Allah Resulü Bizim Saadet Kaynağımızdır”

“Allah Resulü Bizim Saadet Kaynağımızdır”

Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında Solhan İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Genç Müftüsü Hanifi Ballı katıldı.


İlçe Müftülüğü, Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında Kültür Merkezi Konferans Salonunda bir program düzenledi. Yoğun bir katılımının olduğu konferansa konuşmacı olarak Genç Müftüsü Hanifi Ballı katıldı.

Program, Metin Yarar Hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Ali İkiz “Mevlidi Nebi haftası adı altında Peygamber Efendimizi anmak için bir arada bulunmaktayız. Hicri Takvime göre bu hafta düzenlenecek. Biz Peygamber Efendimizi her dakika, her saniye hayatımızda ve onun davranışlarını örnekliğini Kur’an’ın çerçevesi içerisinde uygulamak zorundayız. Kur’an’da Allah diyor ki, “Resullulah sizin için, çok güzel örnektir.” Şimdi bu örneği sürekli hatırlamak için biz tabiri caiz ise bahane arıyoruz. Bu da Resullullah Efendimizi hatırlamak ve hatırlatmak için bir bahanemizdir. Mevlidi Nebi’nin de bu anlamda bir haftaya yayılmış olması bir hafta boyunca Resullullah ne yaptı onu konuşacağız. Hanifi Hocamız şimdi bize Resullullah Efendimizin ahlakıyla, hayatıyla ilgili bilgiler verecek. Resullullah’ın örnek hayatını biz kendi hayatımızda nasıl vurgularız. Onu bize anlatacak, bu çerçevede Resullullah’ın hayatının güzelliklerini bir haftaya yaymış olacağız. Bizler bir nevi şeytanın kapısını kapatmak, Rahman’ın da güzel kullarının da, kapısını açmak için fırsat gözlüyoruz. Şeytan nasıl bizi saptırmak için fırsat kolluyor ise bizlerde bu yolda durmak için fırsat kolluyoruz. Resullullah Efendimizin ayak izlerini takip etmek için fırsat kolluyoruz. Bu bağlamda katılımlarınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Mevlidi Nebi haftasının hayırlara vesile olmasını dileyen İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş,“Mevlid Kandilinin sizlere mübarek olmasını Cenabı Mevla’dan niyaz ederim. Bu sene farklı olarak Hicri Takvimine göre kutlanmaktadır. Kutlu doğum haftası, artık Mevlidi Nebi haftası olarak değiştirildi. Her noktada bir fitne fesatlık vardı. Onun önüne geçilmiş oldu. Bir hafta boyunca inşallah Mevlidi Nebi haftası, dolu dolu güzelliklerle icra edilecektir. Diyanet İşleri Başkanlığı, Peygamber Efendimizle ilgili bu sene bu konular üzerinde duracak; En güzel örnek, en güzel davetçilere rehber olan Hz. Peygamber, Kullukta örnek Hz. Peygamber, Yaşayan Kur’an Hz. Peygamber, eş ve baba olarak Hz. Peygamber, arkadaş olarak Hz. Peygamber ve yetim ve mazlumlara sığınak olarak Hz. Peygamber konularını bu sene tespit etmiş olup bütün il ve ilçelerimizde inşallah bu konular işlenecektir. Geçen hafta bildiğiniz üzere öğretmenler günüydü Peygamber Efendimiz ‘ben öğretmen olarak gönderildim’ diye hadisi şeriflerde buyurmuşlardır. Dolayısıyla hem öğretmenler günü, hem 25 Kasım kadına şiddet günü, hem de mevlidi nebi haftası olması vesilesiyle bende kendime eş ve baba olarak Hz. Peygamber konusunu seçtim. Değerli kardeşlerim Peygamber Efendimiz kişiliğiyle ümmetine örnek olmuştur.”ifadelerine yer verdi. Kaymakam Okumuş, Peygamber Efendimizin aile hayatı ile sahabenin eşleriyle olan yaşantılarından örnekler vererek konuşmasını bitirdi.

Mevlidi Şerif’in okunması ve ilahilerin seslendirilmesinden sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Genç Müftüsü Hanifi Ballı,”Mevlidi Nebi’nin alemi İslam’ın huzuruna vesile olmasına diliyorum. Çok iyi bir durumda değiliz. Değerli bacılarım özellikle sizler çocuklarınıza sahip çıkın ve çok dua edin. Bugün Türkiye’miz de çok değişik fikirler vardır, bozuk fikirler diyeceğim. İnsanları tenkit etmek alışkanlığım yoktur ama artık bunları söylemek mecburiyetindeyiz. Şu anda şefaati inkar eden insanlar vardır. Bu mevlide giden insanların müşrik olduğunu söyleyenler vardır. Kabir alemini ve azabını inkar edenler vardır. Bunlara hiç kulak asmayınız. Bunların tahribattan başka hiç bir faydaları yoktur. Allah Resulü (sav) Perşembe günü ve Pazartesi günü hep oruç tutarmış. Sormuşlar, ‘ya Resullallah niye Pazartesi günü oruç tutuyorsun’ demiş ki; ‘Ben o gün dünyaya geldim. Allah’a şükretmek benim vazifemdir’ diyor. Değerli hazirun Peygamberin huzurunda Hasan bin Sabit Allah Resulünü över ve sahabeleri öven şiirler hep söylermiş, bunun hiç mahsuru yoktur. Aziz kardeşlerim Allah, Resulünü övmüştür.

Aziz kardeşlerim, Allah Resulünün siyerini doğumundan vefatına kadar yazılmış çok güzel eserleri var. Onu mutlaka bu hafta içerisinde okuyun. Allah Resulü’nün (sav) ashabı Abdullah Bin Abbas diyor ki; ‘biz çocuklarımıza namaz sürelerini ezberlettiğimiz gibi Allah Resulünün siyerini de ezberletirdik’ diyor. Futbolcuların, artistlerin bütün isimlerini bilen ama Peygamber Efendimizin ismini bilmeyen, sahabelerini bilmeyen, eşlerinin adını bilmeyen çok insan var. Buna dikkat edelim.

Allah Resulünün vefatından 3 gün önce Allah Resulü sık sık bayılıyordu. Hz. Ali diyor ki ‘Peygamber Efendimize bir defasında 12 defa başına soğuk suyu döktüm ve döktüğüm zaman da kendine geliyordu.’ Peygamber Efendimiz artık hasta, sahabelerde merak ediyorlar. Cami dolu sahabe, Peygamber efendimiz içerde baygınlık geçirince içerdekilerin paniği camidekilere yansıyordu. Zanediyorlar ki Allah Resulü vefat etmiş, ağlamaya başlıyorlar. Allah Resulü uyanınca ‘ne oldu onlara’ diyor. Hz. Ali,  ‘senin için korkuyorlar Allah Resulü herhalde vefat edecek’ diyor. ‘Beni ona götürür müsünüz? Hz. Ali diyor ki ‘Birkaç kişi kollarının altına girip götürdük en son hutbesini o minberde Cuma günü değil ama sahabeleriyle en son konuştuğu konuşmadır. O minberin birinci basamağına çıkıyor diyor ki; Ashabım siz herhalde benim için korkuyorsunuz. Benim size hep dünyada kalacağız diye bir vaadim yok. Allah için kadınlara iyi davranın. Sakın ha namazınızı terk etmeyin’ diyor. Sizin bulunduğunuz yerden İslam’a bir zarar gelmesin.

Biz Allah Resulünü çok severiz, bizim saadet kaynağımızdır. O olmadan önce insanların halini bir düşünün, O’na Salat ve Selam olsun.

 

Kim Ezan okunduğu zaman müezzinin dediği kelimelerin aynısını tekrar ederse, ezandan sonra ki Allahümme rabbe hazihiddaweti tamme hocaların okuduğu vesile duasını okursa benim ona şefaat etmem farz olur. İmam Şafi de diyor ki ezan okunduğu zaman sohbet etmeye devam edenin sekratımewtinden endişe ederim. Evinizde olabilirsiniz sakın ha konuşmayın ezanı dinleyin Resulü Ekrem aleyhi selatuvessselam’ın o sözünü hatırlayın. Allah’ın Selamı üzerinize olsun.”şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum