Advert
as

28 Ağustos’tan Empati Parkuru

28 Ağustos’tan Empati Parkuru

28 Ağustos öğretmenleri, 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle okulda hazırlamış oldukları “Empati Parkuru” ile güzel bir çalışmaya imza attı.

 

 

3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle 28 Ağustos öğretmenleri, okulda hazırlamış oldukları “Empati Parkuru” ile engellilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekti.

 

Okulda hazırlanan bu parkur ile öğrenciler, engelli bireylerin yaşamış oldukları zorlukları empati kurarak anlamaya çalışıyorlar. İlk olarak okul rehber öğretmeni ve özel eğitim öğretmeni tarafından öğrencilere “Aslında Hepimiz Birer Engelli Adayıyız” konulu eğitim semineri verildi. Bu eğitimde engellilik nedir, engelliğe neden olan etmenler nelerdir ve engelli bireylerin yaşadıkları zorluklar hakkında öğrencilere bilgilendirme yapıldı. Konu ile ilgili kısa videolar izlettirdi. Daha sonra öğrenciler, okulun beden eğitimi öğretmeni ile birlikte “Empati Parkurunu” denemeye başladı. Engellilerin yaşadığı zorluklara yer verilen bu parkurda, ilk olarak tekerlekli sandalye ile öğrenciler hazırlanan parkuru geçmeye çalışıldı. İlk parkuru tamamlayanlardan daha sonra gözleri bağlı bir şekilde ikinci parkuru geçmesi beklendi ve parkurun sonunda öğrencilerden duygu ve düşüncelerini ifade etmesi istendi. Öğrenciler bu güzel etkinlik ile empati kurarak engellileri anlama fırsatı buldu.

 

 

Engelliler Günü ile ilgili okulda farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir projeyi gerçekleştirdiklerini ifade eden Okul Müdürü Nazım Genç, okul öğrencilerinden olumlu tepkiler aldıklarını, öğrenciler açısından son derece faydalı bir çalışma olduğunu ifade etti. 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum