Advert
as

İHH’dan Filistin Belgeseli

İHH’dan Filistin Belgeseli

Solhan İnsani Yardım Derneği (İHH), “Biz Burada Kalacağız’’ adlı Filistin konulu belgesel gösterimini gerçekleştirdi.

 

Solhan İHH, " Biz Burada Kalacağız " adlı Filistin konulu belgesel gösterimini bu hafta bayanlara yönelik Kaymakam Ersin Ateş Ortaokulunda gerçekleştirdi.

 

Filistin’deki mevcut durum ve belgesel etkinliğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Solhan İHH Başkanı Muhammed Veysi Tunç:”Tarih boyunca peygamberlere ev sahipliği yapan, kutsallığıyla üç semavi dinin gözdesi olan, yeryüzüne halka halka yayılan bereketin merkezi, güçlünün elinde olduğunda sahibinin izzet kazandığı Kudüs ve Mescid-i Aksa´nın tarih boyunca düşmanları var olduğu gibi, canları pahasına onu kaybetmemek için her şeyi göze alan muhafızları da olmuştur.

Ayetler ışığında baktığımızda, Beytül-Makdis´e annesi tarafından adanan ve Rabbimizin dilemesiyle bir kız çocuğu olarak dünyaya gelen ve Aksa´nın muhafızı olarak hayatını bu gaye üzere geçiren ilk muhafız ve gönlünü Allah´a bağlayan ilk murabıt Hz. Meryem’dir. Yüzyıla yakın bir süredir işgal altındaki bu kutsal topraklarda her türlü zulme rağmen varlıklarını koruyup, çağımızın en şerli ve sinsi düşmanına karşı hak-batıl mücadelesi veren Filistinli-Kudüslü kadınlar, aynı zamanda tüm ümmet adına Mescidi Aksa´da İslam sancağını taşıyorlar. Dünyanın büyük güçleri tarafından desteklenen İsrail karşısında dik durarak zulme meydan okuyan bu kardeşlerimizin gayretleri takdire şayandır.

 

İşte bu mücadeleyi ve Mescid-i Aksa ve vatanları uğrunda çektikleri tüm zulümlere rağmen, Filistin halkının direnişini, sabrını, cihadını, tevekkülünü gözler önüne seren yönetmenliğini Tülay Gökçimen´in yapımcılığını Kudüs Bilinci Derneği´nin yaptığı “Biz Burada Kalacağız” Belgeseli´nin gösterimi bu hafta bayanlara yönelik Kaymakam Ersin Ateş Ortaokulunda gerçekleştirdik.

 

 

Filistin´in, Kudüs´ün, Mescid-i Aksa´nın, Yafa’nın, Beytüllahim´in, El Halil´in, direnişin, sabrın, mücadelenin anlatıldığı belgesel gösterimi haftaya erkeklere yönelik yapmayı düşünüyoruz.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum