Advert
as

İHH’dan Suriye'ye Yedinci Yardım Tır'ı

İHH’dan Suriye'ye Yedinci Yardım Tır'ı

Solhan İHH öncülüğünde Solhan Belediyesi, Solhan Eğitim Bir-Sen ve Binpınar’ın desteğiyle Suriyeli muhacirlere bir TIR yardım malzemesi gönderildi.

 

 

Solhan İHH tarafından organize edilen ve Solhan Belediyesi, Eğitim Bir-Sen ve Binpınar’ın katkı sunduğu “Solhan’dan Suriye’ye Kardeşlik Eli” kampanyası kapsamında Suriye halkına bir yardım TIR’ı daha gönderildi.

Solhan başta olmak üzere farklı illere ve yurt dışına yardım faaliyetlerinde bulunarak mazlum ve mağdurların yanında olduğunu gösteren İHH Solhan Şubesi “Kardeşlik Bedel İster!” sloganıyla başlattıkları yardım kampanyasında 7’nci TIR’ı da gönderdi.

 

Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi öğrencilerinin kampanyaya vermiş oldukları katkıları nedeniyle okul bahçesinde program düzenlendi. Suriye'deki savaş mağdurları için yola çıkan 7. yardım TIR’ı, Ulu Camii İmam-Hatibi Mehmet Bingöl’ün okuduğu dua ile gönderildi.

 

Programa Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İl Encümeni Abdurrahim Sayılı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, Şube Müdürü Zülfü Çalışkan, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, Okul Müdürü Halis Genç, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

 

Yardım kampanyası ile ilgili bilgi veren Solhan İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Muhammed Veysi Tunç: “Solhan’dan Suriye Kardeşlik Eli’ kampanyası kapsamında mazlum ve mahrum Suriyeli kardeşlerimize 7’inci TIR’ımızı inşallah ulaştıracağız. Nicelik olarak az olan Solhan’ımızda nitelik olarak büyük işlerin yapılması Rabbimizin lütfü keremidir. Yardım TIR’ımız; kadın, erkek ve çocuklar için kışlık giyecekler, bot, mont, ayakkabı, oyuncak ve hazır sudan oluşmaktadır.”dedi.

 

Başkan Tunç sözlerini şöyle tamamladı:”Her kampanyamızda Solhan halkının ve esnafının desteğini gördük. 7. yardım TIR’ımızda Bingöl İHH ve Muş İHH’da yardımcı oldu. Bu süreçte, katkı sunan Belediye Başkanımız Abdulhakim Yıldız Bey’e, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz’a, Eğitim Bir-Sen camiasına, Binpınar yetkililerine, okul idarecilerine hayırsever Solhan halkımıza teşekkür ediyoruz. Destek veren herkesten ve her kesimden Allah razı olsun.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum