Advert
as

Yılın İlk Buzağı Sahibine Altın Ödülü

Yılın İlk Buzağı Sahibine Altın Ödülü

Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, Solhan’da 2018 yılının ilk buzağı sahibi olan Yakup Avcı’ya ödül olarak çeyrek altın ve 5 torba buzağı yemi verdi.

 

Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım ve beraberindekiler, 2018 yılının ilk buzağısının doğduğu Solhan ilçesine bağlı Yiğitharman köyünde bulunan buzağı sahibini ziyaret ederek, bir çeyrek altın ve 5 torba buzağı yemi ödül olarak takdim etti.

 

Buzağı sahibine çeyrek altın ve 5 torba buzağı yemi ödül olarak takdim eden Yıldırım, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın buzağı ölümlerinin önlenmesi yılı ilan ettiği 2018 yılının ilk buzağısı Bingöl İli Solhan İlçesi Yiğitharman Köyü nüfusuna kayıtlı Yakup Avcı'ya ait TR125814 işletmesinde sağlıklı bir dişi dana dünyaya geldi. TR12464463 kulak küpeli Simental ırkı ineğimizin sağlıklı dünyaya getirdiği buzağımızın ilk müdahaleleri serbest veteriner hekim ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz personeli tarafından gerçekleştirildi. Bu kapsamda üreticimizin moral ve motivasyonunu en üst seviyede tutabilmek adına üreticimize bir adet çeyrek altın ve 5 torba buzağı yemi verdik.” dedi.

 

“Hayvancılığa önem veriyoruz”

 

Konuşmasına devam eden Yıldırım, “Biz il ve ilçe ekiplerimizle birlikte buraya geldik. Hayvancılığı geliştirmek adına. Yılbaşı gecesinde herkes TV başındayken, bir şeyler beklerken siz buzağı beklediniz.  Gece yatmadınız işinizi önemsediniz bu da hayvancılığa önem verdiğinizi gösteriyor. Biz Gıda Tarım Müdürlüğü olarak, havacılığa önem verdiğiniz için bugün sizleri ziyaret ederek yanınızda olmak istedik. Bu sevinci sizinle paylaşmak istedik. Sizleri desteklemek için buradayız.  Bu vesile ile hayvancılığı iyi bir şekilde yaptığınıza inanıyoruz. Hem sizleri takdir etmek ve hem de ödüllendirmek için buradayız. Size bir çeyrek altın hediye veriyoruz.  Ahır talebiniz olursa yüzde 50 destekli bakanlığın projesi var. Bu proje kapsamında müracaat ederseniz ve şartlarınız uygun olursa size yardımcı oluruz. Ayrıca çeyrek altınla birlikte 5 torba buzağı yemi size vereceğiz. Bu bizim bir katkımız olsun. Bu hediyemiz çok önemli değil ama tarım teşkilatının üreticinin yanında olduğunu göstermek adına böyle bir program düzenledik.”

 

2018 yılının ilk doğan buzağı olması sebebiyle çeyrek altın ve 5 torba yem ile ödüllendirilen buzağı sahibi Yakup Avcı ise, köylerine kadar gelip kendilerini ziyaret zahmetinde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım ve ekibine teşekkür etti.

 

Ayrıca programda Yıldırım, buzağı doğumunu gerçekleştiren serbest veteriner hekim Ersin Mollaoğulları’na da teşekkür belgesini takdim etti.

 

İlçemiz Yiğitharman Köyünde yapılan programa; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım, Solhan Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü İrfan Bozkurt, İl Gıda Tarım Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Melik Ahmet Kılıç, Ziraat Mühendisi Aydın Coşkun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon Şube Müdürü Muhammed Ali Özdemir katıldı.

 

 

Heyet, program sonrasında ilçede yapımı devam eden ve biten tesisleri ziyaret etti.

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum