Advert
as

Engin’den Solhan’daki Okullara Ziyaret

Engin’den Solhan’daki Okullara Ziyaret

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, ilçemizde bulunan bazı okulları ziyaret etti.

 

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ile Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz Dilektepe İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Kaymakam Ersin Ateş İlkokulu, Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Solhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okullarını ziyaret etti.

 

İlçedeki okulları ziyaret eden Engin, sınıfları dolaşarak öğrencilerle yakından ilgilendi. Engin,”İlçemizdeki okullarımızı dolaştık. Ziyaretlerde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile bir araya geldik. Okullarımızı yerinde gördük. Öğretmen ve öğrencilerimizle bir araya geldik. Eksiklikler ve yapılacak çalışmalarla alakalı bilgi alışverişinde bulunduk. Bundan sonra da okulları ziyaret etmeye devam edeceğiz. Eksiklerimizi yerinde görüp gidermeye çalışacağız" dedi.

 

Okul ziyaretlerinde öğretmenlerle toplantı yapan Engin,“Yetişen yeni nesillerin topluma yararlı birer birey olabilmelerinde siz değerli öğretmenlerimizin payı çok büyük. Önemli olan zor şartlar altında ve ihtiyaç duyulan yerlerde bu kutsal mesleği hakkıyla icra etmektir. Öğrencilerimizin topluma kazandırılması ve kültürel değerlerimizi yitirmeden yetiştirilmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Derslerin yanı sıra öğrencilerin eğitimine katkı sağlayacak, başarılarını artıracak projeler ve sosyal etkinliklere de ağırlık vermemiz gerekir. Öğrencilerimizi zararlı ortamlardan uzaklaştırmak ve yararlı alanlara yöneltmek için gereken gayret gösterilmelidir. Öğrenci öğretmeni kendine rol model olarak alır bu nedenle siz öğretmenlerimiz örnek birer birey olmalısınız. Öğrencilerimizin sınavlarda daha fazla başarı göstermeleri ve kendi gelecekleri için iyi okullara yerleşebilmeleri adına sizlerin ciddi bir çalışma içerisinde olması lazım. Bu çalışmalara istediğimiz hedeflere daha kolay ulaşacağız. Bizler bir ekibiz. Siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde daha nice başarılar elde edeceğiz" dedi.

 

İlçelerimizde ve köy okullarımızda görev yapan öğretmen ve bu okullarda okuyan öğrencilerin eğitim koşulları gözden geçiren Engin,” İlçe ve köy okullarını sık sık ziyaret etmeye çalışıyorum. Öğretmenlerin çalışma şartlarını, öğrencilerin eğitim öğretim durumlarını yerinde görmek istiyorum. Bu ziyaretlerimde öğretmen ve öğrencilerle karşılıklı istişarede bulunuyorum diyen Engin, okul ziyaretinde öğretimin bütün kademelerindeki personellere ve öğrencilere yeni eğitim öğretim yılının başarı, sağlık ve mutlulukla geçmesi temennisinde bulunarak, bu ziyaretlerin devam edeceğini belirterek bunun eğitim öğretim kalitesini yükselteceğini ve öğretmene moral- motivasyon sağlayacağına inanıyorum” dedi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum