Advert
as

Sarıkamış Şehitlerine Saygı Yürüyüşü Yapıldı

Sarıkamış Şehitlerine Saygı Yürüyüşü Yapıldı

Bingöl'de Valilik ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sarıkamış Şehitleri için yürüyüş programı düzenlendi.

 

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekâtının 103'üncü yılı anma etkinlikleri kapsamında Bingöl'de "Sarıkamış Şehitlerine Saygı Yürüyüşü" düzenlendi.

 

Valilik ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Sarıkamış Şehitlerine Saygı Yürüyüşü; Bingöl Valisi Ali Mantı, Belediye Başkan Vekili Halim Sügü, 49'uncu Komando Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Albay Ersin Altay, İl Müftüsü Mecit Can, Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, kurum amirleri, öğrenci ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

 

Halk Eğitim Merkezi önünde başlayan ve valilik önüne kadar devam eden yürüyüşe katılanlar, ellerinde Türkiye bayraklarıyla sloganlar atarak yürüdü.

 

Valilik önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan dua ile devam etti.

 

"Biz ilahı, kitabı, dini bir olan bir toplumun fertleriyiz"

 

Programda bir konuşma yapan Bingöl Valisi Ali Mantı, vatan savunmasını imandan olduğuna inanan bir millet olduklarını söyledi.

 

"Biz vatan, bayrak, ezan, toprak dendiği zaman en kutsallarımızı hiç tereddüt etmeden feda etmeye hazır olan bir milletiz." diyen Vali Mantı, şunları söyledi: "Doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine kadar ülkemizin birliği ve beraberliği için içerden ve dışarıdan gelebilecek her türlü tehlikelere karşı millet olarak canımızla malımızla ve tüm değerlerimizle karşı koymaya savaşmaya yıllarca önce olduğu gibi bundan sonrada var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Biz tarihimizle, kültürümüzle, şuurumuzla ve coğrafyamızla bir milletiz. Bu ülkedeki bu iman, sadakat, birlik beraberlik ve dayanışma olduğu müddetçe inşallah inanıyoruz ki bu ülkeyi kimse bölemeyecektir. Biz ilahı, kitabı, dini bir olan bir toplumun fertleriyiz. Bu değerlerimizi koruduğumuz müddetçe inşallah bu ülke asla diz çökmeyecektir. Bugün buraya Bingöllülerin Sarıkamış şehitleri için gelmeleri birlik ve beraberliğimizin en büyük işaretidir. Allah, birlik ve beraberliğimizi bozmasın, gücümüzü kuvvetimizi yok etmesin. Aramıza fitne ve fücur tohumlarını ekmeye çalışanlara fırsat vermesin."

 

Programda konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, Kars Sarıkamış'ta 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekâtının 103'üncü yılı anma etkinlikleri kapsamında Bingöl'de 'Sarıkamış şehitlerine Saygı' yürüyüşü düzenlediklerini belirterek, şartlarının tüm olumsuzluğu karşısında üstün cesaret, sabır ve metanete harp tarihinde eşi görülmemiş bir örnek mücadele sergilendiğini ifade etti.

 

Arıkan, "Sarıkamış harekâtı büyük acıyı, fedakârlıkları cesareti en iyi şekilde idrak etmemiz bunu gençlerimize ve gelecek nesillere aktarmamız gerekir. Sarıkamış'ın aslında bir yenilginin olmadığını, kendini vatana kurban etmenin bir destanı olduğunu anlatmalıyız. Aziz şehitler, Allahuekber Dağları'nda büyük bir destan yazdınız. Sizin bu yazdığınız bu destana sahip çıkacak emanetinizi asla yere düşürmeyeceğiz. Tüm şehitlerimizi saygı rahmet ve minnetle yâd ediyoruz." diye konuştu. 

 

 

Program, toplu olarak çekilen fotoğrafın ardından sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum