Advert
as

Ulcay, Esnaf ve Sanatkârlar Odasına Aday Oldu

Ulcay, Esnaf ve Sanatkârlar Odasına Aday Oldu

Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Mehmet Ulcay, “genç, dinamik, bilgili ve donanımlı bir kadro ile hizmet yarışında olacağız. Esnaf ve sanatkârlarımızın sıkıntı ve sorunlarına çözümler üreten bir yönetim için siz değerli esnaflarımızın desteğini bekliyoruz.” dedi.

 

Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Mehmet Ulcay, Esnaf ve sanatkârlar odasının Cumartesi Günü Saat: 10.00’da yapılacak olan seçimlerde aday olduğunu belirterek “Bu hizmet yarışında esnafımızı en iyi şekilde temsil etmek için bu göreve talip olduğumu kamuoyuna saygıyla duyuruyorum. Rabbim bizlere bu görevi nasip ederse genç, dinamik, bilgili ve donanımlı bir kadro ile hizmet yarışında olacağız. Esnaf ve sanatkârlarımızın sıkıntı ve sorunlarına çözümler üreten bir yönetim için siz değerli esnaflarımızın desteğini bekliyoruz.” dedi.

“Esnaflar Arası Eşitlik İlkesi Olacak”

Esnaf ve sanatkârlarımıza daha iyi hizmet edebilmek için bu göreve talip olduğunu belirten Ulcay, “Bizimle birlikte hareket eden tüm gönül dostlarımla yaptığım istişareler neticesinde esnafımız ve şehrimiz için çok güzel projelerimiz ortaya çıktı. Esnaf ve sanatkârlarımızın sıkıntı ve sorunlarına çözümler üreten bir yönetim için siz değerli esnaflarımızın desteğini bekliyoruz. Eli sıkılmadık, hatırı sorulmadık, kapısı çalınmadık esnafımız kalmayacak. Esnaflar arası eşitlik ilkesi öncelikli hedefimiz olacaktır. Sivil toplum kuruluşları şehrimizin hareket mekanizmasıdır. Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte istişareler ederek şehrimizi ve esnafımızı bulunduğu yerden daha ileriye götürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ulcay, 5362 sayılı kanun istinaden kurulan esnaf ve sanatkârlar odası ile ilgili şunları aktardı. “5362 sayılı kanun istinaden kurulan esnaf ve sanatkârlar odası ile bunların yanlarında çalışanların meslekî ve teknik ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmelerini ve meslekî eğitimlerini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak, meslek disiplini ve ahlâkını korumak ve bu maksatla kurulan tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğindeki esnaf ve sanatkârlar odaları ile bu odaların üst kuruluşu olan birlik, federasyon ve Konfederasyonun çalışma usûl ve esaslarını düzenlemektir”

       

“12 Maddede Yapacaklarımız”

1. Üç aylık kısa bir çalışma yaparak artılarımızı ve eksiklerimizi gördükten sonra yapmamız gerekenler üzerinde periyodik bir çalışma takvimi oluşturacağız.

2. Her ay illimizde genel toplantılar yaparak esnaflarımızın sorunlarını masaya yatırıp ilgili mercilere ileteceğiz.

3. Lokanta, berber, kahvehane, kasap gibi işletmelere, uygun fiyat tarifesi çıkarıp haksız rekabeti ortadan kaldırmaya çalışacağız.

4. Vergi dairelerinin, vergi levhası verirken odamızdan faaliyet belgesi istemesini sağlayacağız.

5. Odamızın bir üst kuruluşu olan Esnaf ve sanatkârlar birliğimizle, Federasyonumuzla ve Konfederasyonumuzla ilişkilerin düzenli bir şekilde yapılmasını sağlayacağız.

6. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ile görüşmeler yaparak meslek edindirme kurslarının açılması için çaba göstereceğiz.

8. Kadın ve çocuk istihdamına yönelik projeler geliştireceğiz.

9. ilçelerde bulunan üyelerimize periyodik aralıklarla ziyaret edilecek.

10.Esnaflarımızın haklarını ve hukuklar ilgili mercilerde aranacaktır.

11.Oda üyelik müracaatında bulunan üyemize bir ay içinde ziyaret edilecek hayırlı ve bol kazançlı işler dileğinde bulunacağız..

12. üyelikler güncellenecek üyelerimize dini ve özel günleri hatırlatılacaktır... üyeleri yapacağımız çalışmalar oda ya ait aktif web sitesi üzerinden bilgilendireceğiz.

 

“Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar oda başkanlığında değişim ve dönüşüm istiyorsanız, buyurun yepyeni bir kadroyla bu kutlu göreve talibiz desteğinizi bekliyoruz.” Diyen Ulcay, seçim cumartesi günü saat: 10.00’da başlayacağını ve seçimin Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda yapılacağını bildirdi.

 

Ulcay, “Çıkmış olduğumuz bu hizmet yarışında ilkeli ve dürüst bir seçim olması dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunar, esnafımıza bereketli kazançlar dilerim” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum