Advert
as

Bingöl’ün Suç Bilançosu Açıklandı

Bingöl’ün Suç Bilançosu Açıklandı

Bingöl Emniyet Müdürlüğünün 2016-2017 yılları arasındaki çalışmalarını basın ile paylaştı. 2016 yılında 4 Bin 179 adli olay meydana gelirken bu sayı 2017 yılında 4 Bin 22’ye düştü.

 

İl Emniyet Müdürlüğünün konu ile ilgili yaptığı açıklamada,”Kamu düzeninin sağlanması, suç ve suçlularla mücadele kapsamında, Asayiş Şube Müdürlüğünün görev alanına giren suçlarla ilgili olarak 2016-2017 yılları arasında yapılan çalışmalarda;

İlimizde 2016 yılında 4179 adli olay meydana gelirken 2017 yılında 4022 adli olay meydana gelmiştir. İl Emniyet Müdürlüğü personelimizin başarılı çalışmaları neticesinde başka illerde nüfus artışına bağlı olarak artış meydana gelirken ilimizde adli olay sayısında gözle görülür azalma sağlanmıştır.

Yapılan gayretli çalışmalar sonucunda şahsa ve mala karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranı 2016 yılında %77 iken 2017 yılında %90 oranına çıkartılmıştır.

Bu kapsamda 2017 yılında ilimizde;

Hırsızlık olaylarında 131 şüpheli şahıs yakalanmış bunlardan 45 şahıs tutuklanmış, 55 şahıs Adli Kontrol Kararı ile 31 şahıs Cumhuriyet Başsavcılığından serbest bırakılmıştır. Aydınlatılan hırsızlık olaylarında vatandaşlarımızın çalınan eşyalarının büyük çoğunluğu temin edilerek şikâyetçilere teslim edilmiştir. Hırsızlık olaylarında diğer illerde nüfus artış hızına bağlı olarak artma gözlenirken ilimizde azalma olduğu tespit edilmiştir.

Ayrıca Cinayet-Gasp-Ahlak Kayıp Şahıslar Büro Amirliğimiz tarafından; Kasten Öldürme, Kasten Öldürmeye Teşebbüs, Yağma, Kişi Hürriyetinin Yoksun Kılma, Görevi Yaptırmamak İçin Direnme, Tehdit, Hakaret, Suç İşlemeye Tahrik, Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması, 6136 SKM, Çocuğun Cinsel İstismarı, Cinsel Taciz, Cinsel Saldırı, Ateşli Silahla İntihar, 7258 SKM” olayları ile ilgili olarak, 75 şüpheli şahıs yakalanmış, bu şahıslardan 17’ si tutuklanmış, 6 şüpheli şahıs hakkında adli kontrol verilmiş, 54 şüpheli şahıs ise serbest bırakılmıştır, yine bu olaylarla ilgili olarak görevlilerimizce, 5 adet tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, 3 adet av tüfeği, 10 adet bıçak ve ateşli silahlara ait mermilere elde edilmiştir. Ayrıca İlimizde 2017 yılı içerisinde toplamda 97 kayıp şahıstan, 89 şahıs bulunmuş 8 kayıp şahsın ise aranmasına devam edilmektedir. Kamu düzeninin sağlanması vatandaşımızın huzur, güvenini sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve taviz devam etmektedir.”denildi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum