Advert
as

Solhan Umut Kervanı, Yıllık Faaliyet Raporunu Açıkladı

Solhan Umut Kervanı, Yıllık Faaliyet Raporunu Açıkladı

İlçemizde hayırlı hizmetlerini sürdüren Solhan Çağrı-Der'in yardım komisyonu olan Solhan Umut Kervanı, 2017 yılı faaliyet raporunu açıkladı.

 

Solhan Umut Kervanı, 2017 yılı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı. Yardım faaliyetleri ilgili yapılan açıklamada yıl içerisinde toplamda 553 aileye 57.904,00 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunulduğunu açıklandı.

 

 

Solhan Umut Kervanı’ndan çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada,"2017 yılı içerisinde 12 aylık zaman diliminde 553 aileye 57.904.00 değerinde ayni ve nakdi yardım yaptık. 274 aileye 19.040.00 TL değerinde gıda, 37 aileye 5.070.00 TL nakdi yardım,  192 aileye 14.497.00 TL değerinde kırmızı et yardımı, ayrıca Diyarbakır Umut Kapısı Derneğinin 'Halep'e Umut Olalım' kampanyasına destek olma amacıyla 40 aileye 2.000.00 TL değerinde gıda ve 16.697.00 değerinde muhtelif elbise yardımında bulunduk. 

 

Solhan Umut Kervanı olarak imkânlar el verdikçe, hayırseverlerin bizleri desteklemesi veya bizler aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarda bulunduğumuzu, bu hayırlı çalışmaları toplumsal dayanışma, kardeşliğin bir gereği olarak ve süregelen nebevi bir misyonla yürüttüğümüzü belirtmek istiyoruz.”denildi.

 

Açıklamanın devamında,"Bizler '' Sizden hayra çağıran iyiliği emredip, kötülükten nehyeden bir topluluk bulunsun'' [Ali İmran 104] ayetini ilke edinerek ''Hayra vesile, olan hayrı yapmış gibidir'' hadisi şerifi mucibince zengin ile fakir arasında hayırseverlerin katkısıyla, iyilik ve takvada yardımlaşan ve hayırlı işlerde koşuşma endişesi ile imkanlar ölçüsünde köprü olmaya çalışıyoruz." denildi.

 

Daha fazla muhtaca ulaşma adına hayırseverlere çağrıda bulunulan açıklamada: " İnanıyoruz ki Allah’u Teala’nın emrettiği zekat,infak, sadaka,fitre, fidye ,kefaret gibi mali yükümlülükler yerine getirildiği taktirde hem Allah’u Teala’nın rızasına nail olmuş olacağız,, kendimizi acıklı bir azaptan kurtaracak bir ticaret yapmış olacağız, hem de toplumun kanayan yarası olan fakirlikten kurtulmuş olacağız. Birçok güzelliğe sahip olan infak ahlakı gelişirse toplum bunalım geçirmekten kurtulur ve ruhen de huzur bulmuş olur. Kanaatimiz odur ki, Allah, muhtaca yardım edene mutlaka daha fazlasıyla mukabelede bulunacaktır. İnsanın sahip olduğu her şeyin tek ve asıl sahibi Allah’tır. Bu nedenle insanın emaneten sahip olduğu malını asıl sahibi olan yaratıcısının gösterdiği istikamette kullanması kulluğun bir gereğidir. Kur’an-ı Kerim’in pek çok ayetinde, varlıklı müminlere Allah yolunda infak emir ve tavsiye edilmiş, Allah yolunda harcayanlar övülmüştür." denildi.

 

 

Açıklamanın sonunda, desteklerini esirgemeyen hayırseverlere teşekkür edilerek yardım etmek isteyen hayırseverlerin 05337685170 ile 05394218530 nolu telefondan ulaşılabileceği belirtildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum