Advert
as

Esnaflara Muayene Uyarısı

Esnaflara Muayene Uyarısı

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayenesinin 28 Şubat tarihinde sona ereceği bildirildi.

 

Bingöl Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü tarafından yapılan açıklamada, ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayenesinin 28 Şubat tarihinde sona ereceği bildirildi.

 

“2018 Periyodik Muayeneleri 28 Şubat’ta Sona Erecek”

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün açıklamasında “3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamında, kullanılan Ölçü aletlerinin 2 (iki) yılda bir periyodik muayenesinin gerçekleştirilmesi ve Periyodik muayene müracaatlarının Şubat ayı sonuna kadar (28 Şubat 2018) yapılması gerekmektedir. Bu çerçevede, ölçü aletinin cinsi, sınıfı ve kapasitesine göre müracaat mercileri aşağıdaki gibidir. Eczane ve Kuyumcularda kullanılan I. ve II. sınıf otomatik olmayan tartı aletleri, kapasitesi 2000 Kg’a kadar olan III. ve IV. sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri ve üretim yerlerinde kullanılan otomatik tartı aletleri ile yük ve yolcu taşıma işi yapan araçlardaki takograf cihazı kullanıcıların, Yetkili Muayene Servislerine, Belediyelerce tespit edilen yer ve günlerde kurulan, üretici ve pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık veya kapalı pazar yerlerinde kullanılan ve tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan, III. ve IV. sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri ile yay ve elektronik tertibatı bulunmayan tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan mekanik tartı aletleri sahiplerinin bağlı bulundukları belediyelere, Akaryakıt ve LPG sayaçları ile 2000 kg üzeri III. ve IV. üncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri sahiplerinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne 28 Şubat 2018 Çarşamba günü mesai bitimine kadar başvurmaları gerekmektedir. Ticari taksilerde kullanılan taksimetrelerin muayenelerinin yapıldığı tarihten itibaren 2 yılını doldurduğu gün, ay ve yıl esas alınarak beyanname vermeleri gerekmektedir. Beyanname vermeyen kullanıcılar hakkında 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’nun 14. maddesinin (d) bendi gereği suç tutanağı tanzim edilerek, aynı kanunun 15. maddesinin (c) bendi gereği idari para cezası uygulanacaktır. Esnaf ve Sanayicilerimize önemle duyurulur.”denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum