Advert
as

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bingöl Valisi Ali Mantı Başkanlığında, 2018 yılı I. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.


 

Bingöl’de 2018 yılı 1. Dönem il Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Ali Mantı Başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Valilik toplantı salonunda yapılan 2018 yılı I. dönem toplantısında; yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının  İlimizde gerçekleştirdikleri projelerin kısa bir değerlendirmesi, projelerin uygulanmasında birimler arası eşgüdüm gerektirebilecek hususlarda istişarede bulunulması ve Koordinasyon Kurulunun karar almasını gerektirecek teklifler görüşüldü.

 

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ali Mantı,“Öncelikle toplantıya yoğun katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Biz hesaplamalarımızı yaparken bir önceki toplantıyla bir sonraki toplantı arasında yapılan işlerin kıyaslamasını yapıyoruz. Gördüğüm kadarıyla İlimizdeki işler iyi gidiyor. Kurumlarımızın taahhüt ettiği konuların bir bir gerçekleştiğini görüyoruz. Bürokratik hız bakımından da kurumlarımız arasındaki iletişim ve kurumlarımızın birbirini anlama seviyesi bayağı yükseldi. Bu konuda gayret gösteren değerli amirlerimize, memurlarımıza özellikle bu konuda bizlere destek veren yerel yönetim başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, il genel meclisi başkanımıza, meclis üyelerimize, bu ildeki güzel işlerin koordinasyonunu hep birlikte ve beraber yaptığım değerli Vali Yardımcısı arkadaşlarım, Kaymakam arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz. Kendi ilçeleriyle ilgili veya merkez ilçeyle ilgili iş ve işlemleri bize güzel bir şekilde iletiyorlar, koordineyi sağlıyorlar. Mesai arkadaşlarıma, tüm kurum ve kuruluşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.

Bugün İlimize dışarıdan gelen bölge müdürlerimiz var. Kendi bölgeleri ile ilgili, bize düşen yatırımlarla ilgili çalışmalarından dolayı bölge müdürlerimize, bu işlerin ilimizdeki yatırımların, programların ve planların büyük ölçüde yapılmasında çok faydası olan il özel idaresi ve genel sekreterimize ve başkanımıza ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu yaptığınız hizmetler Bingöl için. Bizim Bingöl’de bu hizmetlerimizi değerlendiren, hizmetlerimize olumlu yönden bakan bütün Bingöllü hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum.”dedi.

 

 

Proje hakkında yapılan açıklamalarda ise,”2018 yılı I. Döneminde;  toplam 620 proje üzerinde çalışılmış ve bu projelerin 335’i tamamlanmıştır. Diğer 285 projeden 167 proje devam etmekte ve 56 proje ihale aşamasında olup, 62 projeye ise çeşitli sebepler nedeniyle başlanılamamıştır. İlimiz yatırım projelerine ilişkin çalışmalar, 20 Genel ve Katma Bütçeli Kuruluş ile 8 Köylere Hizmet Götürme Birlikleri olmak üzere toplamda 28 kuruluş tarafından gerçekleştirilmektedir.

 

 

2018 yılı I. Döneminde yer alan projelerin toplam değeri; 5 milyar 667 milyon 203 bin 415 TL’dir. 2018 yılı projelerine ayrılan ödenek miktarı 824 milyon 351 bin 389 TL olup,  dönem sonuna kadar 663 milyon 666 bin 771 TL harcama yapılmıştır.  Nakdi gerçekleşme oranı % 81’dir.”denildi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum