Advert
as

" Zeytin Dalı Harekâtı 4 Safhada Yapılacak"

Harekâtın 4 safhada yapılacağını belirten Başbakan Binali Yıldırım, 30 kilometre derinlikte güvenli bir alan oluşturulacağını ifade etti.

 

 

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da medya temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda, Afrin'de başlayan 'Zeytin Dalı Harekâtı' hakkında açıklamalar yaptı.

 

Yıldırım, Zeytin Dalı Harekâtı'nın 4 safhada yapılacağını, 30 kilometre derinlikte güvenli bir alan oluşturulacağını söyledi.

 

Afrin’de 8-10 bin civarında bir "terörist" varlığı olduğunu anlatan Başbakan, bölgenin yerleşik tüm "terör örgütlerinden" temizleneceğini, bu konuda kararlılığın tam olduğunu anlattı.

 

Harekât başlamadan önce diplomatik bütün görüşmeler yapıldığını aktaran Yıldırım, ABD’den an itibariyle muhalif bir tutum olmadığını, İran’ın harekâta karşı çıkmadığını ancak bazı endişelerini belirttiğini söyledi.

 

Yıldırım, Rusya ve İran üzerinden Suriye rejimine de bilgi verildiğini ekledi.

 

Harekâtın Münbiç’le devam edip etmeyeceği konusunda yorum yapmayan Başbakan, “ABD’nin bir sözü var, bu sözün yerine getirilmesini bekliyoruz.” dedi.

 

Yıldırım, harekât başlamadan önce diplomatik tüm görüşmelerin yapıldığını da aktardı.

 

11.05'te Gülbaba mevkiinden kara harekâtının başladığını açıklayan Başbakan Yıldırım, şu ana kadar yaralı askerin olmadığını söyledi.

 

 

Başbakan Binali Yıldırım'ın gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ve üst düzey yöneticileri ile Vahdettin Köşkü'nde bir araya geldiği toplantıya, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay katılıyor.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum