Advert
as

Bingöl’den Afrin’e Asker Sevkiyatı

Bingöl’den Afrin’e Asker Sevkiyatı

TSK’nın Suriye'nin Afrin kentinde bulunan PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere Bingöl'den bölgeye asker sevkiyat yapıldı.

 

 

Bingöl’de 200 asker, TSK’nın Afrin'de PKK yönelik başlattığı operasyona asker sevkiyatı devam ediyor.

 

Bingöl Havalimanında düzenlenen törenine; Vali Ali Mantı, Belediye Başkan Vekili Halim Sugü, asker aileleri ile vatandaşlar katıldı. Afrin kentine sevk edilen askerler, havalimanında aileleri ve il protokollü ile vedalaştı.

 

Bingöl 49. Komando Tugay Komutanlığına bağlı 200 komando daha sonra alanda bekleyen 2 uçakla bölgeye gönderildi.

 

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Ali Mantı, Zeytin Dalı Harekâtı’na katılacak komandoları uğurladıklarını söyledi.

 

 

Bingöl 49. Komando Tugay Komutanlığında görevli 200 kişilik komando taburunu Afrin'e uğurladıklarını belirten Mantı, "Zeytin Dalı Harekâtı’nı ifa etmek üzere hazırlandınız. İnşallah en kısa zamanda orada olacaksınız. Rabbim sizleri muhafaza etsin; sağlıklı ve huzurlu bir şekilde gidip dönmenizi nasip etsin. Sizler bu konuda tecrübelisiniz. Ülkemiz ve milletimiz için bilerek ve isteyerek bayrağımız, vatanımız, ezanımız ve milletimiz için görev yapıyorsunuz. Allah yolunuzu açık etsin. Allah iki cihanda, hem bu dünyada hem de ahirette sizleri, aileniz ve tüm sevdikleriniz ile beraber vatanımıza, milletimize bağışlasın. Yolunuz açık olsun. Milletimizin duası sizlerle. Rabbim sizlere yardımcı olsun. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum." şeklinde temennilerde bulundu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum