Advert
as

YKS ve KPSS Sınav Başvuru Tarihleri Açıklandı

YKS ve KPSS Sınav Başvuru Tarihleri Açıklandı

ÖSYM sınav takvimi programına göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile Kamu Personeli Seçme Sınavı´nın (KPSS) 2018 takvimini açıkladı.

 

ÖSYM sınav takvimi programına göre; Yükseköğretim Kurumları Sınav başvuruları, 1 Mart-21 Mart’ta, Sınavı 23-24 Haziran’da Sınav sonuçları ise 31 Temmuz´da açıklanacağı belirtildi.

 

Memur olmak isteyen milyonlarca kişinin yakından takip ettiği Kamu Personeli Seçme Sınavı´nın (KPSS) 2018 takvimini ÖSYM duyurdu.

 

ÖSYM’nin sınav takvimi içerisinde 2018 yılında yapılacak olan KPSS sınavları için başvuru ve sonuç tarihleri belli oldu. Lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi takvimi yayınladı.

 

Lisans KPSS 2018 Temmuz Ayında Yapılacak

 

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans 22 Temmuz´da düzenlenecek. Adaylar bu sınav için 10-21 Mayıs tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek.  Sonuçlar 31 Ağustos tarihinde açıklanacak.

 

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) birinci gün 28 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ikinci gün 29 Temmuz, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu ise 5 Ağustos´ta düzenlenecek. Bu sınavlar için başvurular 10-21 Mayıs tarihlerinde alınacak. Sonuçlar ise 31 Ağustos’ta açıklanacak.

 

Ortaöğretim KPSS 7 Ekim´de Yapılacak

 

 

Ortaöğretim KPSS 7 Ekim 2018 tarihinde düzenlenecek. Sınav için başvurular 3-19 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Sonuçlar ise 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacaktır.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum